کد خبر: ۳۶۷۸۷۲
تاریخ انتشار: ۱۸:۰۰ - ۰۶ مهر ۱۴۰۴ - 2025September 28

واکسن آنفلوآنزا تمام شد؟

تاکنون حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار دوز واکسن از مجموع سه و نیم میلیون دوز برنامه‌ریزی‌شده وارد کشور شده است، اما به دلیل تقاضای بالا و زمان‌بندی ورود محموله‌ها، همه متقاضیان در نخستین روزهای عرضه موفق به دریافت واکسن نشده‌اند. 

شفاآنلاین»سلامت» سخنگوی سازمان غذا و دارو تقاضای بالا و زمان‌بندی ورود محموله‌ها را از جمله دلایل نبود واکسن آنفلوانزا در اکثر داروخانه‌های سراسر کشور دانست و گفت: محموله‌های جدید به‌تدریج تا پایان مهرماه وارد شبکه دارویی کشور می‌شوند و مردم نباید نگران تمام‌شدن واکسن باشند.

به گزارش شفاآنلاین؛ محمد هاشمی، سخنگوی سازمان غذا و دارو، درباره وضعیت توزیع واکسن آنفلوآنزا گفت: تاکنون حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار دوز واکسن از مجموع سه و نیم میلیون دوز برنامه‌ریزی‌شده وارد کشور شده است، اما به دلیل تقاضای بالا و زمان‌بندی ورود محموله‌ها، همه متقاضیان در نخستین روزهای عرضه موفق به دریافت واکسن نشده‌اند. 

وی در ادامه بیان کرد: واکسن‌های وارداتی از فرانسه و هلند در داروخانه‌های منتخب سراسر کشور توزیع می‌شود. هر بار که محموله جدید وارد می‌شود، سهمیه‌بندی به‌صورت سراسری انجام و داروخانه‌های دانشگاه‌های علوم پزشکی استان‌ها بر اساس جمعیت و نیاز، واکسن را دریافت می‌کنند. علاوه بر این، واکسن تولید داخل نیز در بازار دارویی وجود دارد. 

سخنگوی سازمان غذا و دارو با تأکید بر اینکه توزیع واکسن در روزهای آینده هم ادامه خواهد داشت، گفت: محموله‌های جدید به‌تدریج تا پایان مهرماه وارد شبکه دارویی کشور می‌شوند و مردم نباید نگران تمام‌شدن واکسن باشند. هر چند تقاضا در روزهای ابتدایی زیاد است، اما موجودی به‌صورت مستمر شارژ می‌شود. 

 

وی درباره زمان مناسب تزریق واکسن توضیح داد: هرچند زمان طلایی تزریق از اواسط شهریور تا پایان مهرماه است، ولی حتی در آبان و آذر و در زمان اوج‌گیری بیماری هم تزریق واکسن می‌تواند اثر حفاظتی داشته باشد؛ بنابراین مردم هنوز فرصت تزریق دارند. 

هاشمی تأکید کرد: واکسن آنفلوآنزا برای گروه‌های پرخطر در مراکز بهداشت به‌صورت رایگان در دسترس است و سایر افراد می‌توانند با مراجعه به داروخانه‌ها واکسن را تهیه کنند.

نظرات بینندگان