کد خبر: ۳۶۷۱۷۹
تاریخ انتشار: ۱۵:۰۰ - ۲۴ شهريور ۱۴۰۴ - 2025September 15

فلفل تند و کاهش دیابت بارداری

مصرف فلفل تند در دوران بارداری می‌تواند به کاهش خطر ابتلا به دیابت بارداری کمک کند؛ بیماری‌ای که تا ۱۰ درصد از مادران باردار را درگیر می‌کند.

شفاآنلاین»سلامت» مطالعه‌ای نشان داد که مصرف فلفل تند در دوران بارداری ممکن است با کاهش خطر ابتلا به دیابت بارداری مرتبط باشد. در این مطالعه، اطلاعات حدود 1400 زن باردار بررسی شد. 

به گزارش شفاآنلاین: نتایج نشان داد زنانی که یک‌بار در ماه فلفل تند مصرف کرده بودند، تنها ۳٫۵ درصد احتمال ابتلا به دیابت بارداری داشتند، در حالی که این رقم برای کسانی که اصلاً فلفل تند نمی‌خوردند، ۷٫۴ درصد بود. با این حال، کسانی که دو تا سه بار در ماه یا بیشتر فلفل تند مصرف می‌کردند، تقریباً همان میزان خطر ابتلا را داشتند که افرادی که هرگز فلفل تند نمی‌خوردند.⁠

دیابت بارداری، وضعیتی است که در دوران بارداری تشخیص داده می‌شود و بر نحوه پردازش قند توسط بدن تاثیر می‌گذارد. این وضعیت اگر کنترل نشود، می‌تواند هم برای نوزاد و هم برای مادر منجر به عوارض جدی شود. در حالی که این وضعیت معمولا پس از زایمان برطرف می‌شود، اما احتمال ابتلای مادران به دیابت نوع دو در مراحل بعدی زندگی بیشتر است.

عواملی مانند چاقی قبل از بارداری، سن مادر، افزایش وزن بیش از حد بارداری، فعالیت بدنی کم، رژیم غذایی نامناسب و حتی کووید- ۱۹ با این وضعیت مرتبط هستند.

بر اساس داده‌های اخیر مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها در آمریکا، دیابت بارداری در این کشور از ۶ درصد در سال ۲۰۱۶ به ۸.۳ درصد در سال ۲۰۲۱ افزایش یافته است. محققان در پاسخ به این افزایش، راه‌هایی برای کاهش خطر را بررسی می‌کنند.

لوبیا که به دلیل توانایی خود در تثبیت سطح قند خون و حمایت از سلامت دستگاه گوارش شناخته شده، قبلا جایگاه خود را در بسیاری از فهرست‌های غذایی سالم به دست آورده است.

بر اساس نتایج این تحقیق، زنانی که یک بار در ماه فلفل چیلی مصرف کردند، ۳.۵ درصد در معرض خطر ابتلا به دیابت بارداری بودند، اما افرادی که هرگز فلفل قرمز نخورده بودند، ۷.۴ درصد در معرض خطر بودند. این تفاوت قابل‌توجهی برای تنها یک وعده در ماه بود.

لوبیا به تنهایی فواید زیادی ازجمله فیبر بالا و شاخص گلیسمی پایین دارد، اما خوراک لوبیای پرادویه اغلب شامل چیزی بیشتر از لوبیا است. به‌طور معمول در این خوراک، لوبیا، پودر فلفل قرمز و گاهی ادویه‌های اضافی، همه ممکن است به اثرات منحصر‌به‌فرد بر قند خون کمک کنند.

محققان به دو جزء خاص کپسایسین، ماده‌ای شیمیایی تند موجود در فلفل‌های چیلی و ترکیبات فنلی موجود در لوبیا اشاره کردند. کپسایسین و ترکیبات فنلی مزایای بالقوه‌ای در بهبود کنترل قند خون از طریق کند کردن جذب گلوکز و افزایش ترشح انسولین ویا حساسیت به انسولین دارند.

این توصیه غذایی نباید جایگزین مراقبت‌های پزشکی یا توصیه‌های غذایی شود، اما ممکن است جایی در سفره داشته باشد، به‌خصوص برای زنانی که در معرض خطر بالاتر دیابت بارداری قرار دارند، می‌تواند یک راه ساده و خوشمزه برای حمایت از سلامت آنها باشد.

سایت ارث گزارش کرد، در حال حاضر، افراد باردار باید روی تغذیه متعادل، معاینات منظم و فعالیت بدنی تمرکز کنند، اما با تحقیقاتی مانند این، حتی انتخاب‌های کوچک می‌تواند تفاوت معنی داری ایجاد کند.

نظرات بینندگان