شفاآنلاین»سلامت» تاثیر سدیم مواد غذایی به ویژه در زنان قابل توجه است. زیرا فشار خون آنها ممکن است در دههی ۴۰ یا ۵۰ سالگی حساستر به نمک شود. متخصصان بهداشت زنان هشدار میدهند که نباید توانایی نمک را در تاثیرگذاری بر فشار خون را در مراحل بعدی زندگی، دست کم گرفت.
به گزارش شفاآنلاین هنگامی که افراد از رژیم غذایی کم نمک به رژیم غذایی پر نمک تغییر میکنند، فشار خون به میزان قابل توجهی افزایش مییابد. زنان در اواخر ۴۰ سالگی حساسیت بیشتری نسبت به نمک پیدا میکنند. افزایش حساسیت به نمک نیز با افزایش خطر بیماری قلبی در زنان مرتبط است.
کاهش مصرف نمک در میانسالی باعث میشود تا فشار خون بهتر کنترل شود، خطر بیماریهای قلبی کاهش یابد و عملکرد کلیهها بهبود پیدا کند.
میانسالی دورهای است که بدن انسان با تغییرات مهمی مواجه میشود. تغییرات هورمونی، کاهش متابولیسم و افزایش ریسک ابتلا به بیماریهای مزمن، باعث میشود که مراقبت ویژهای از سلامتی ضروری باشد. یکی از مهمترین نکات برای حفظ سلامت در این دوره، کنترل مصرف نمک است. کاهش مصرف نمک در میانسالی نقش بسیار مهمی در حفظ سلامت قلب، کلیهها و کنترل فشار خون ایفا میکند و به پیشگیری از بیماریهای مزمن کمک میکند
میزان سدیم مصرفی در افراد میانسال و مسن، افراد با فشار خون بالا، دیابت و مشکلات کلیوی باید به کمتر از 1500 میلی گرم در روز، یعنی کمتر از 3 گرم نمک روزانه محدود شود. نمک باید به مقدار بسیار کم مصرف شود و همان مقدار کم نمک نیز فقط از نوع تصفیه شده یددار باشد.