کد خبر: ۳۶۴۶۸۸
تاریخ انتشار: ۱۵:۴۸ - ۰۵ مرداد ۱۴۰۴ - 2025July 27

ادعای وجود «پادزهر» برای واکسن کرونا تکذیب شد

سرپرست دفتر نظارت و پایش مصرف فرآورده‌های سلامت‌ محور سازمان غذا و دارو گفت: هیچ دارو، مکمل یا فرآورده طبیعی با عنوان رفع‌ کننده عوارض واکسن کرونا، مجوز سازمان غذا و دارو را ندارد.

شفاآنلاین»سلامت» سرپرست دفتر نظارت و پایش مصرف فرآورده‌های سلامت‌ محور سازمان غذا و داروگفت: واکسن‌ها مانند سایر داروها ممکن است دارای عوارضی خفیف و موقتی باشند که اغلب قابل پیش‌بینی هستند و عارضه جدی ایجاد نمی‌کنند. اما فرآورده‌هایی مانند قطره نمک شوسلر یا ترکیبات مشابه که با ادعای خنثی‌سازی عوارض واکسن عرضه می‌شوند، فاقد مستندات علمی و تاییدیه‌های ایمنی و اثربخشی هستند.

به گزارش شفاآنلاین: نازیلا یوسفی با هشدار نسبت به مصرف این قبیل محصولات، ادامه داد: این ترکیبات معمولاً منشأ، محتویات و اثرات نامشخصی دارند و احتمال بروز عوارض ناخواسته یا بیماری‌های جدید از آن‌ها وجود دارد. مردم نباید فریب تبلیغات غیرعلمی را بخورند.

به گفته یوسفی، تبلیغ، توزیع و فروش چنین فرآورده‌هایی تخلف محسوب می‌شود و با عاملان برخورد قانونی خواهد شد.

سرپرست دفتر نظارت و پایش مصرف فرآورده‌های سلامت‌محور تأکید کرد: تنها معیار پذیرش یک محصول، بررسی‌های تخصصی و مجوز رسمی سازمان غذا و دارو است و سایر ادعاها فاقد اعتبار هستند.

یوسفی از مردم خواست در صورت مشاهده تخلف، مراتب را از طریق سامانه ۱۹۰ یا درگاه‌های رسمی سازمان غذا و دارو گزارش کنند تا پیگیری‌های لازم انجام شود.

برچسب ها: واکسن
نظرات بینندگان