شفاآنلاین»عمومی» در سال ۱۳۹۸، پلیس راهور ناجا دستورالعملی را ابلاغ کرد که بر اساس آن، متقاضیان گواهینامه رانندگی که دارای خالکوبیهای مشهود و نامتعارف در نواحی قابل رؤیت بدن خود هستند، به کمیسیون پزشکی ارجاع داده میشوند.
به گزارش شفاآنلاین: هدف از این دستورالعمل، بررسی سلامت روان متقاضیان گواهینامه و اطمینان از اینکه فرد از نظر روانی آمادگی لازم برای رانندگی را دارد، میباشد. برخی از خالکوبیها ممکن است نشانهای از اختلالات روانی باشند که بر توانایی فرد در رانندگی تأثیرگذار باشد.
در کمیسیون پزشکی، روانشناسان و متخصصان سلامت روان، فرد را از نظر وجود احتمالی اختلالات روانی که ممکن است بر رانندگی او تأثیر بگذارند، مورد بررسی و ارزیابی قرار میدهند. در نهایت، نظر کمیسیون پزشکی در خصوص صلاحیت فرد برای دریافت گواهینامه رانندگی، تعیینکننده خواهد بود.
خیر، داشتن هر نوع خالکوبی به معنای رد درخواست گواهینامه نیست. تنها خالکوبیهایی که مشهود، نامتعارف و احتمال دارد نشاندهنده اختلالات روانی باشند، مورد بررسی قرار میگیرند.
چه عواملی در تصمیمگیری کمیسیون پزشکی موثر است؟
عواملی مانند نوع خالکوبی، محل قرارگیری آن، اندازه و همچنین نتایج سایر آزمایشها و مصاحبههای روانشناختی در تصمیمگیری کمیسیون پزشکی موثر هستند.
پس از باطل شدن گواهینامه راننده تا یکسال حق شرکت در آزمون های دریافت گواهینامه را نیز نخواهد داشت. پس از گذشت یکسال می تواند با واریز مبلغ ۱۵۰ هزار تومان جریمه نقدی به خزانه عمومی در فرآیند ثبت نام و دریافت گواهینامه شرکت کنند و در صورت قبولی گواهینامه مجدد را دریافت کنند.
هنگامی که ۴ ماه پس از تاریخ ابلاغ جریمه، متخلف جریمه را پرداخت نکند، اخطاریه ای کتبی از سوی راهنمایی و رانندگی با مهلت یکماهه مبنی بر پرداخت جریمه به وی ابلاغ می شود. در صورت پایان مهلت و عدم پرداخت جریمه، گواهینامه وی تا زمان پرداخت جریمه در سامانه راهور توقیف خواهد ماند.
ماده ۱۴ قانون بیمه شخص ثالث در حوادث رانندگی که منجر به جراحات بسیار و فوت می شود و به گزارش کارشناس تصادفات راهنمایی و رانندگی و یا پلیس راه، علت اصلی وقوع تصادفات یکسری تخلفات رانندگی حادثه ساز است بیمه گر وظیفه پرداخت خسارت زیان دیده را بدون هیچ شرطی دارد.
تخلفات رانندگی که منجر به حوادث می شوند اعم از: