کد خبر: ۳۶۲۳۷۳
تاریخ انتشار: ۱۳:۴۸ - ۱۹ خرداد ۱۴۰۴ - 2025June 09

مصرف روزانه نخود و کاهش کلسترول

بر اساس این تحقیق پس از ۱۲ هفته مصرف روزانه نخود، سطح کلی کلسترول به صورت چشمگیری کاهش یافت و به‌طور میانگین از ۲۰۰/۴ به ۱۸۵/۸ میلی‌گرم در دسی‌لیتر رسید.
شفاانلاین»سلامت متخصص عفونی گفت: براساس مطالعات انجام شده مصرف روزانه نخود می‌تواند کاهش چشمگیری در سطح کلسترول داشته باشد.

به گزارش شفاآنلاین محمد رضا ناظر، با اشاره به مصرف روزانه نخود در کاهش کلسترول اظهار کرد: براساس یک تحقیق جدید که نتایج آن به تازگی در کنفرانس «تغذیه ۲۰۲۵» در اورلاندو آمریکا ارائه شده، نشان می‌دهد که مصرف روزانه نخود می‌تواند به طور چشمگیری سطح کلسترول را کاهش دهد.

وی افزود: این مطالعه ۱۲ هفته‌ای توسط پژوهشگران مؤسسه فناوری ایلینوی انجام شد و تأثیر مصرف روزانه یک فنجان نخود یا لوبیای سیاه را بر ۷۲ بزرگسال مبتلا به پیش‌دیابت بررسی کرد.

 متخصص عفونی گفت: شرکت‌کنندگان به صورت تصادفی به سه گروه تقسیم شدند: گروه نخود، گروه لوبیا سیاه و گروه کنترل که برنج مصرف می‌کردند. شرکت‌کنندگان در هر سه گروه، رژیم غذایی معمول خود را حفظ کردند.

وی ادامه داد: نمونه‌های خون در آغاز، میانه و پایان دوره گرفته شد تا تغییرات سطح کلسترول، التهاب و قند خون ارزیابی شود.

ناظر اضافه کرد: بر اساس این تحقیق پس از ۱۲ هفته مصرف روزانه نخود، سطح کلی کلسترول به صورت چشمگیری کاهش یافت و به‌طور میانگین از ۲۰۰/۴ به ۱۸۵/۸ میلی‌گرم در دسی‌لیتر رسید.

متخصص عفونی تصریح کرد: از میان دو نوع حبوبات مورد بررسی، تنها نخود با کاهش سطح کلسترول همراه بود و هیچ تغییر قابل توجهی در سطح کلسترول با مصرف لوبیای سیاه مشاهده نشده، همچنین به نظر می‌رسد نخود دست‌کم در کوتاه‌مدت موجب کاهش التهاب در بدن می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: پس از شش هفته مصرف نخود، کاهش قابل توجهی را در سطح پروتئین واکنشی سی حساس (hs-CRP) مشاهده کردند این پروتئین یکی از شاخص‌های اصلی سنجش التهاب در بدن است.

ناظر گفت: در مقابل، لوبیای سیاه گرچه تأثیری بر کلسترول نداشت، اما توانست سطح التهاب را کاهش دهد، بنابراین یافته‌ها نشان می‌دهد که نخود و لوبیای سیاه، به دلیل ترکیب‌های غذایی متفاوت، ممکن است مزایای سلامتی متمایزی داشته باشند.

برچسب ها: مصرف نخود
نظرات بینندگان