کد خبر: ۳۶۱۹۱۱
تاریخ انتشار: ۱۲:۲۴ - ۱۰ خرداد ۱۴۰۴ - 2025May 31

نقش ویتامین‌ها و مواد معدنی در کاهش علائم و پیشرفت بیماری پارکینسون

مصرف زیاد برخی ویتامین‌ها با افزایش احتمال خطر و مصرف بالای برخی با کاهش احتمال بیماری همراه بود. 

شفاانلاین»سلامت متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: نتایج یک مطالعه بر روی بیماران پارکینسون نشان داد که دریافت کافی برخی ویتامین‌ها و مواد معدنی می‌تواند با کاهش شدت بیماری و علائم حرکتی همراه باشد و حتی نقش پیشگیرانه‌ای در ابتلا به این بیماری ایفا کند.

به گزارش شفاآنلاین دکتر ثریا خیروری، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تبریز و یکی از پژوهشگران اصلی مطالعه‌ای که اخیراً درباره‌ی تأثیر ترکیبات غذایی بر بیماری پارکینسون انجام شده است  اظهار کرد: در این تحقیق که به‌صورت مطالعه مورد-شاهدی طراحی شده بود، ۱۲۰ بیمار مبتلا به پارکینسون و ۵۰ فرد سالم شرکت داشتند.

وی در ابتدا به روش جمع‌آوری اطلاعات اشاره کرد و افزود: ما با استفاده از پرسشنامه بسامد غذایی، میزان دریافت ویتامین‌ها و مواد معدنی افراد را بررسی کردیم. همچنین شدت بیماری را با کمک مقیاس یکپارچه رتبه‌بندی بیماری پارکینسون (UPDRS) سنجیدیم.

وی درباره‌ی نتایج به‌دست‌آمده اذعان کرد: مصرف زیاد برخی ویتامین‌ها با افزایش احتمال خطر و مصرف بالای برخی با کاهش احتمال بیماری همراه بود. 

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی بیان کرد: دریافت اسید پانتوتنیک در رژیم غذایی، همچنین فسفر، منیزیم، روی، منگنز، کروم و پتاسیم با شدت بیماری، علائم معاینه حرکتی و عوارض، همبستگی منفی داشتند.

وی مطرح کرد: براساس نتایج مطالعه، می‌توان گفت که تغذیه غنی از ویتامین‌ها و مواد معدنی در رژیم غذایی ممکن است اثر محافظتی در برابر ابتلا به بیماری پارکینسون و پیشرفت زوال حرکتی داشته باشد.

این پژوهش توسط ثریا خیروری و محمد علیزاده در ژورنال Pharmacological Research با (Impact Factor: 5.574,SJR=1.781 Q1) به ثبت رسیده است.

برچسب ها: پارکینسون
نظرات بینندگان