کد خبر: ۳۶۱۱۷۹
تاریخ انتشار: ۱۷:۲۰ - ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۴ - 2025May 16

یک حقیقت باورنکردنی درباره قلب مردان!

شکستن قلب در نتیجه فشار فیزیکی در مردها بیشتر است. همین نیز چرایی بالا بودن آمار مرگ‌ومیر آنها را توضیح می‌دهد

شفاانلاین»سلامت بررسی‌های علمی نشان می‌دهند که مردان بیش از زنان شکست عاطفی را تجربه کرده و از سندروم قلب شکسته و عواقب پزشکی مرتبط با آن رنج می‌برند. این مشکل حتی در موارد بسیاری به مرگ منجر می‌شود.

به گزارش شفاآنلاین همه ما از درد احساسی و روانی یک قلب شکسته آگاهی داریم. بی‌شمار کتاب، آهنگ و فیلم در این رابطه ارائه شده است. هرچند جالب است بدانید که سندروم قلب شکسته تاثیرات فیزیکی هم دارد و حتی می‌تواند کشنده باشد. در واقع وقتی کسی پس از یک شکست عاطفی یا غم بزرگ در قلب خود احساس درد می‌کند، این درد کاملا واقعی است.

عوارض سندروم قلب شکسته در مردان بسیار بیشتر از زنان است

سندروم قلب شکسته در اصطلاح پزشکی با نام کاردیومیوپاتی تاکوتسوبو (TC) شناخته می‌شود. در این حالت قلب به‌خاطر یک فشار فیزیکی یا احساسی ضعیف می‌شود. اخیرا یک پژوهش جدید از دانشگاه آریزونا داده‌های مرتبط با ۱۹۹۸۹۰ بیمار آمریکایی از سال ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۰ را مورد بررسی قرار داده است.

بررسی‌ها نشان دادند که نرخ بروز این مشکل در طول بازه پنج ساله هم برای مردان و هم زنان اندکی افزایش یافته است. هرچند به‌طور کلی این اتفاق برای زنان بیشتر رخ می‌دهد. جالب است بدانید که میزان آسیب‌ها و مشکلات ناشی از سندروم قلب شکسته نیز در مردان و زنان نسبتا بالا است. پیشتر نیز پژوهش‌های منتشر شده در بخش پزشکی و سلامت از شایع‌تر شدن این مشکل در جوامع مختلف صحبت کرده بودند.

اگرچه سندروم قلب شکسته در زنان رایج‌تر است، اما مردان بسیار بیشتر آسیب می‌بینند. به‌ طور کلی شکستن قلب در ۶.۵ درصد مواقع می‌تواند به مرگ منجر شود. این میزان در مرد‌ها به ۱۱.۲ درصد و در زنان به ۵.۵ درصد می‌رسد. دکتر رضا موحد، متخصص قلب مداخله‌ای از دانشگاه آریزونا سرپرستی این پژوهش را بر عهده داشته است. او تاکید می‌کند که نرخ مرگ‌ومیر ناشی از سندروم قلب شکسته در طول بازه پنج ساله همیشه بالا بوده و همچنین نرخ بستری در بیمارستان نیز افزایش یافته است.

دلایل تفاوت نرخ مرگ‌ومیر مردان و زنان

پیشتر نیز در اخبار علمی گزارش‌هایی مبنی بر آسیب بیشتر مردان در اثر سندروم قلب شکسته دیده شده بود. به‌باور دانشمندان این مشکل می‌تواند در نتیجه آزادسازی مقدار بسیار زیادی هورمون استرس (ناشی از فشار فیزیکی یا عاطفی) ایجاد شود. استرس فیزیکی می‌تواند در نتیجه یک جراحی یا عفونت ایجاد شود و استرس عاطفی نیز می‌تواند نتیجه طلاق یا مرگ یکی از عزیزان باشد.

شکستن قلب در نتیجه فشار فیزیکی در مردها بیشتر است. همین نیز چرایی بالا بودن آمار مرگ‌ومیر آنها را توضیح می‌دهد. پژوهشگران همچنین فکر می‌کنند تفاوت هورمونی بین زنان و مردان نیز در این زمینه تاثیرگذار باشد.

سندروم قلب شکسته می‌تواند منجر به عوارض مهمی همچون نارسانی احتقانی قلب (۳۵.۹ درصد)، فیبریلاسیون دهلیزی (۲۰.۷ درصد)، شوک کادیوژنیتک (۶.۶ درصد)، سکته مغزی (۵.۳ درصد) و ایست قلبی (۳.۴ درصد) شود. در بسیاری از مواقع سندروم قلب شکسته با حمله قلبی یا درد موقت در قفسه سینه اشتباه گرفته می‌شود. هرچند پژوهشگران امیدوار هستند با افزایش آگاهی در رابطه با این بیماری نرخ مرگ‌ومیر را کاهش دهند.

سندروم قلب شکسته مردان

درست است که مردان بیشتر از زنان از عوارض سندروم قلب شکسته آسیب می‌بینند، اما می‌توان با اقدامات ساده این  میزان را به‌راحتی کاهش داد. به‌عنوان مثال عضله قلب برخی بیماران به‌شدت ضعیف است یا از نوعی بی‌نظمی ضربان قلب به‌نام فیبریلاسیون دهلیزی رنج می‌برند. سندروم قلب شکسته در این افراد می‌تواند خیلی سریع به سکته مغزی آمبولیک منجر شود. هرچند اگر در همان لحظات اول شکست عاطفی داروهای ضدلخته را مصرف نمایند، مشکل برطرف می‌شود.

در گذشته اگر کسی پس از یک شکست عاطفی می‌گفت که در قلب خود احساس درد دارد، معمولا با تمسخر یا ترحم اطرافیان مواجه می‌شد. هرچند مدت‌ها است که دانشمندان از وجود سندروم قلب شکسته آگاهی دارند. با وجود این، هنوز پرسش‌های بی‌پاسخ زیادی در این رابطه باقی مانده‌اند و هنوز ابهاماتی در رابطه با چگونی تشخیص این بیماری و نحوه کاهش عوارض آن وجود دارد.

همانطور که پیشتر گفتیم تمامی موارد سندروم قلب شکسته در مردان و زنان به‌خاطر مشکل در رابطه ایجاد نمی‌شوند. با وجود این، کاملا مشخص است که از دست دادن شخص مورد علاقه می‌تواند مشکلات فیزیکی و روانی متعددی منجر شود. گاهی هم قلب مجبور می‌شود بار اصلی این فشار را تحمل کند.

برچسب ها: قلب
نظرات بینندگان