شفاانلاین»سلامت نشست خبری هفتمین نمایشگاه بین المللی فارمکس ۲۰۲۵، روز یکشنبه ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ برگزار شد.
به گزارش شفاآنلاین در ابتدای این نشست، میثم کریمی مشاور و مدیر روابط عمومی سندیکای تولیدکنندگان مواد دارویی، شیمیایی و بسته بندی دارویی، از شروع به کار هفتمین نمایشگاه فارمکس از ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ به مدت سه روز در مرکز نمایشگاهی ایران مال خبر داد و گفت: در نمایشگاه امسال، ۵۰۶ شرکت اعلام حضور کردهاند که ۴۶ شرکت خارجی به صورت مستقل آمدهاند.
مدیر شورای سیاستگذاری هفتمین نمایشگاه بین المللی فارمکس ادامه داد: یکی از ویژگیهای فارمکس، کارگاههای آموزشی و پانل های تخصصی است که برگزار میکند، به طوری که در نمایشگاه امسال ۳۰ کارگاه آموزشی با موضوعات مرتبط با صنعت دارو و صنایع وابسته در نظر گرفته شده است که تمامی مدرسان این کارگاهها، از اساتید دانشگاهی و مدیران صنعت هستند.
کریمی گفت: یکی دیگر از برنامههای این رویداد، برگزاری همایش چاپ و بسته بندی دارو است. همچنین، شاهد برگزاری چهارمین سمینار جامع بازآموزی ویژه داروسازان و پزشکان تحت عنوان مراقبتهای دارویی در سرطان؛ خواهیم بود که همزمان با فارمکس است.
در ادامه این نشست خبری، فرامرز اختراعی رئیس هیئت مدیره سندیکای تولیدکنندگان مواد دارویی، شیمیایی و بسته بندی دارویی، گفت:
فرامرز اختراعی رئیس هیئت مدیره سندیکای تولیدکنندگان مواد دارویی، گفت: متأسفانه برخی مسئولان و حتی دانشمندان در داخل کشور از توانمندیهای صنعت مواد موثره دارویی غافل هستند.
وی با عنوان این مطلب که نمایشگاه فارمکس هفتم را با نگاه صادرات محور برگزار میکنیم، افزود: ما نگران حاشیهها هستیم و نمیخواهیم از اصل صنعت ماده موثره دارویی دور شویم.
اختراعی ادامه داد: داشتن ۸۰ کارخانه ماده موثره دارویی یک قدرت برای کشور محسوب میشود و ۱۵۰۵ قلم ماده مؤثره در داخل تولید میشود.
وی گفت: به طور متوسط کمتر از ۱۰۰ میلیون دلار برای بیش از ۷۰ درصد مواد موثره دارویی که در داخل تولید میشود، اختصاص مییابد. همچنین، در حوزه ماشین آلات داروسازی صد درصد خودکفا هستیم و فقط برخی از ابزار خاص، همچنان وارداتی هستند.
رئیس هیئت مدیره سندیکای تولیدکنندگان مواد دارویی ادامه داد: بعد از گذشت سه سال از قیمت گذاری ماده اولیه در کشور، از ۶۰۹ قلم ماده مؤثره فقط ۹۳ قلم درخواست افزایش قیمت داشتهاند. یعنی ۳.۱ درصد افزایش قیمت در سه سال گذشته داشتهایم.
وی افزود: مطمئن هستم که چین و هند نمیتوانند با صنعت ماده موثره دارویی در ایران رقابت کنند.
اختراعی گفت: تجربه بیست سال گذشته نشان داده که مواد موثره تولید داخل هرگز دچار کمبود نشده است. زیرا، بسیار رقابت پذیر هستیم.
وی ادامه داد: کمبود دارو از ناحیه داروهایی اتفاق میافتد که مرتبط با مواد موثره و جانبی وارداتی است.
اختراعی گفت: متأسفانه دلالها از واژه داروی خارجی استفاده میکنند. نباید نظام دارویی کشور را دستکم گرفت.
وی افزود: گرفتاریهای ذهنی، باورهای غلط و مفاسد اقتصادی، عامل توجه به داروهای خارجی است.
اختراعی تاکید کرد: شرکتهای فراملیتی از صنعت ماده موثره دارویی ایران به وحشت افتادهاند.
وی افزود: انحصار بسیار بد است اما باید صحنه رقابت برای تولید داخل و محصول خارجی، یکسان فراهم شود.
سیدمحمدرضا موسوی اصفهانی نایب رئیس هیئت مدیره سندیکای تولیدکنندگان مواد دارویی، با عنوان این مطلب که ما هر جا لطمه میخوریم، ردپای دولتی بودن را میبینیم، اظهار داشت: تجمیع نمایشگاهها کار سختی است که البته مزایا و معایبی دارد. اینکه همه را بخواهیم راضی نگه داریم، کار سخت و پیچیدهای است.
وی با اشاره به نقل قول رئیس مجلس درباره واردات مواد دارویی، گفت: اطلاعات دقیقی از باب تولید مواد اولیه دارویی در کشور به دست رئیس مجلس شورای اسلامی نرسیده است.
موسوی ادامه داد: بیش از ۷۰ درصد مواد موثره دارویی در داخل کشور تولید میشود.
وی با عنوان این مطلب که برای اثبات حرف خودمان، میجنگیم، گفت: ماده موثره دارو در هر کشوری مثل غنی سازی اورانیوم میماند.
موسوی با طرح این سوال که چرا صنعت ماده موثره دارویی در کشور باید ضعیف شود، افزود: از آقای قالیباف دعوت میکنیم از نمایشگاه فارمکس بازدید کنند و از نزدیک در جریان توانمندیهای صنعت مواد دارویی کشور قرار بگیرند و بعد از آن، کسانی را که اطلاعات غلط به ایشان دادهاند، توبیخ کنند.
رئیس هیئت مدیره سندیکای تولیدکنندگان مواد دارویی تاکید کرد: باید خندید به حرفهایی که بدون سند درباره دارو گفته میشود. یک مقاله پیدا کنید که نشان بدهد کیفیت ماده موثره تولید داخل از مشابه خارجی آن پایینتر است.
موسوی در ادامه با اشاره به لغو ممنوعیت واردات کالاهای مشابه تولید داخل، گفت: اول نظام تعرفهای را اجرا کنید بعد ممنوعیتها را بردارید. زیرا، ما بر اساس قوانین، سرمایهگذاری کردهایم، چرا باید ممنوعیت واردات کالاهای مشابه تولید داخل لغو شود.
وی افزود: شعار سال، سرمایهگذاری در تولید است و ما باید ضمن حمایت از این شعار، جلوی سرمایهگذاری های غیر مولد را بگیریم.