شفاانلاین»سلامت» ضرورت تأمین زیرساختهای حوزه بهداشت و درمان از تجهیزات درمانی تا نیروی انسانی برای نظام سلامت اجتناب ناپذیر است که کم توجهی نسبت به این موضوع جان بیماران را به مخاطره میاندازد.
به گزارش شفاآنلاین راه اندازی مراکز درمانی در اقصی نقاط کشور سبب پیشگیری از مراجعه بیماران به مراکز شهرهای همجوار میشود اما به شرط این که در کنار راه اندازی اینگونه مراکز، مشکلی از لحاظ کمبود کادر درمان وجود نداشته باشد.
مرکز درمانی بیماران خاص بجنورد ۵ سال قبل به امید درمان بیماران خاص افتتاح شد اما به دلیل کمبود نیروی متخصص بسیاری از بخش های آن بدون استفاده مانده است و ۷۰۰۰ بیمار خاص خراسانشمالی همچنان چشم انتظار بهرهمندی از خدمات این مرکز هستند.
مرکز درمانی بیماران خاص آیتالله هاشمی رفسنجانی بجنورد روزی با وعده نجات ساخته شد، اما اکنون ۵ سال است که در سکوت، فقط نظارهگر رفتوآمد بیماران است، بیآنکه درمانی بدهد یا مرهمی باشد.
کودکان تالاسمی، بیماران درگیر با سرطان، بیماران «اماس»، و هزاران نفر دیگر در آن سوی دیوارهای این مرکز هر روز با درد و اضطراب چشم به راهند و این مرکز از نبود افرادی که بتواند دکمههای دستگاهها را لمس کنند، محروم است.مرکز درمانی بیماران خاص بجنورد با پیگیری های انجمن «ام. اس» زیر نظر بنیاد امور بیماری های خاص و مشارکت نیکوکاران خراسانشمالی ساخته شد تا بیماران خاص و سخت درمان استان به شکل رایگان خدمات دیالیز، شیمی درمانی، تالاسمی، فیزیوتراپی و رادیولوژی دریافت کنند اما …
تجهیزات هست اما نیرو نیست
مدیر این مرکز درمانی در این باره به ایرنا میگوید: برای راه اندازی و تجهیز این مرکز درمانی هزینه های بسیاری شده و تمامی تجهیزات درمانی نیازمند بیماران خاص خریداری شده است.
قربانعلی سلطانی با اشاره به این که متولی این مرکز درمانی بنیاد امور بیماریهای خاص است که قرار بود به شکل خیریه و رایگان به بیماران نیازمند خدمات ارایه کند، میافزاید: این مرکز درمانی دارای بخش های مختلف است و به دلیل کمبود نیروی متخصص اکنون فقط بخش دیالیز آن فعال است.ب
به گفته وی با فعال سازی بخش شیمی میتوان به بیماران زیادی خدمات ارایه داد.بهمن نوری استاندار خراسانشمالی همک با انتقاد از تاخیر در زمان بهرهبرداری از این مرکز درمانی بجنورد، خواستار رفع مشکلات می شود.
وی می گوید: امکانات و بخش های تخصصی این مرکز درمانی به دلیل کمبود نیرو بلااستفاده مانده و برنامهریزی مدونی از زمان افتتاح آن وجود نداشته است .
نوری با اشاره به این که با توجه به کمبود فضاهای درمانی در استان و نیازهای موجود، احیای این مرکز و استفاده حداکثری از این ظرفیت اهمیت خاصی دارد، از متولیان این مرکز خواست مدل پیشنهادی خود برای احیا و ارتقای این واحد درمانی را ارایه دهند تا با همفکری و همافزایی بنیاد بیماری های خاص و دانشگاه علوم پزشکی استان، تصمیم های خوبی برای تامین منافع جمعی و بهرهمندی عموم مردم، اتخاذ و عملیاتی شود.
گفتنی است؛ مرکز درمانی تخصصی بیماران خاص بجنورد سال ۱۳۹۹ بابخش های گوناگونی مانند درمانگاه عمومی و تخصصی، داروخانه، آزمایشگاه، فیزیوتراپی، دیالیز، شیمیدرمانی و تالاسمی ساخته شده اما بسیاری از این بخش ها و امکانات به سبب کمبود نیرو هنوز مورد بهرهبرداری قرار نگرفته است./اطلاعات آنلاین