کد خبر: ۳۶۰۰۲۷
تاریخ انتشار: ۱۹:۱۲ - ۰۳ ارديبهشت ۱۴۰۴ - 2025April 23

کاهش چشمگیر مرگ‌ومیر مادران باردار

معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: اگر همه حوزه‌های کشور مانند نظام سلامت پیشرفت کرده بودند، ایران از بسیاری از کشورها پیشی گرفته بود.

شفاانلاین»سلامت» معاون بهداشت وزارت بهداشت در کنگره بین‌المللی پریناتولوژی که صبح امروز (چهارشنبه) در مرکز آموزشی قلب شهید رجایی برگزار شد، با اشاره به موفقیت‌های چشمگیر در شاخص‌های بهداشتی کشور افزود: آمار مرگ‌ومیر نوزادان در ایران به ۸.۸ در هزار تولد رسیده که نشان از عملکرد مطلوب نظام سلامت دارد. همچنین کاهش آمار مرگ‌ومیر مادران باردار از ۲۰ به زیر ۱۰، موفقیتی بزرگ و حاصل تلاش سیستم بهداشت کشور است.

به گزارش شفاآنلاینعلیرضا رئیسی مراقبت از مادران پر ریسک را از عوامل مؤثر در افزایش جمعیت دانست و خاطرنشان کرد: با مراقبت صحیح از مادران و رساندن آن‌ها به زایمان ایمن، می‌توان نرخ تولد را افزایش داد. اگر میانگین تولد نوزادان به عدد ۹ برسد، این نشانه‌ای از حرکت در مسیر رشد جمعیت است.

رئیسی با اشاره به افزایش سن ازدواج در کشور گفت: میانگین سن ازدواج در مردان به ۳۰ سال و در زنان به ۲۸ سال رسیده است. این مسئله باعث می‌شود تولد اولین فرزند با تأخیر مواجه شود و در زمان تولد فرزند دوم، سن مادر به حدود ۴۰ سال برسد که این موضوع نگرانی‌هایی در خصوص بارداری ایجاد می‌کند. در این شرایط، غربالگری‌های پیشرفته می‌توانند خیال خانواده‌ها را آسوده‌تر کنند.

وی همچنین با تأکید بر اهمیت رویکرد علمی در سیاست‌گذاری حوزه سلامت، عنوان کرد: باید زاویه دید خود را در موضوع جمعیت تغییر دهیم. گاهی سقط جنین در خانواده‌های نرمال اتفاق می‌افتد، بنابراین باید به‌جای سطحی‌نگری، به دنبال یافتن دلایل علمی و دقیق سقط جنین باشیم.

معاون بهداشت وزارت بهداشت در بخش دیگری از سخنان خود، کشور ایران را از نظر شاخص‌های سلامت، در سطح منطقه و جهان سربلند دانست و گفت: هر کجا تیم سلامت ایران وارد شود، به‌واسطه توان علمی بالا، جایگاه ممتاز خود را نشان می‌دهد.

رئیسی در پایان از تلاش‌های مرضیه وحید دستجردی، دبیر ستاد ملی جمعیت، رئیس‌زاده، رئیس کل سازمان نظام پزشکی و همچنین ستاد ملی جوانی جمعیت و برگزار کنندگان این کنگره قدردانی کرد و افزود: این موفقیت‌ها حاصل تلاش جمعی و برنامه‌ریزی علمی است که باید ادامه یابد.

نظرات بینندگان