کد خبر: ۳۵۹۷۶۶
تاریخ انتشار: ۱۳:۲۴ - ۳۰ فروردين ۱۴۰۴ - 2025April 19

درمان عارضه «کف پای گود» با چند حرکت اصلاحی

معمولاً افزایش بیش از حد ارتفاع قوس طولی داخلی پا و افزایش شیب استخوان‌های کف‌پایی، «کف پای گود» نامیده می‌شود و عموماً همراه با چنگالی شدن سایر انگشتان پا است. شدت این عارضه می‌تواند در افراد مختلف، متفاوت بوده و به عمق گودی قوس کف پای فرد بستگی داشته باشد.

شفاانلاین»سلامت» گودی کف پا نوعی ناهنجاری‌ است که در آن قوس کف پا بیشتر از حالت طبیعی است و می‌تواند باعث درد و مشکلاتی در راه رفتن شود؛ این مشکل با چند حرکت اصلاحی درمان می‌شود.

به گزارش شفاآنلاین علی شعبانی‌فرد مسئول حرکات اصلاحی هیات پزشکی ورزشی خوزستان، اظهارکرد: معمولاً افزایش بیش از حد ارتفاع قوس طولی داخلی پا و افزایش شیب استخوان‌های کف‌پایی، «کف پای گود» نامیده می‌شود و عموماً همراه با چنگالی شدن سایر انگشتان پا است. شدت این عارضه می‌تواند در افراد مختلف، متفاوت بوده و به عمق گودی قوس کف پای فرد بستگی داشته باشد. عدم توجه و درمان نکردن این عارضه می‌تواند موجب بروز درد در ناحیه کمر، زانو، پا، انحراف مچ به سمت بیرون و عدم تعادل در زمان راه رفتن شود.

او با اشاره به دلیل ایجاد کف پای گود، گفت: وراثت، کوتاهی تاندون آشیل، کوتاهی نیام کف‌پایی، فلج یا گرفتگی عضلات کف‌پایی، اختلالات عصبی عضلانی، استفاده از کفش و جوراب‌های تنگ، اضافه وزن و استفاده از کفش نامناسب را می‌توان از دلایل این عارضع برشمرد.

مسئول حرکات اصلاحی هیات پزشکی ورزشی خوزستان با بیان اینکه تشخیص اولیه گودی کف پا با استفاده از روش‌های ساده در خانه امکان‌پذیر است، افزود: البته برای تشخیص دقیق‌تر و تعیین شدت آن باید به پزشک مراجعه کرد؛ مثلا در خانه می‌توان از تست کف پای خیس استفاده کرد، ضمن اینکه از روش‌های اسکن پا، تصویربرداری و نوار عصب و عضله هم می‌توان استفاده کرد.

او همچنین با اشاره به تعدادی از حرکات ورزشی و اصلاحی جهت درمان گودی کف پا، گفت: اولین و ساده‌ترین تمرین در حرکات اصلاحی گودی کف پا، باز و بسته کردن انگشتان است. روی یک صندلی یا روی زمین نشسته و پاهایتان را در مقابل خود دراز کنید. سپس کف پای خود را روی زمین قرار داده و تا حد امکان انگشتان پا را از هم باز کنید. به مدت ۵ الی ۱۰ ثانیه پاها را در همین وضعیت نگه دارید. در نهایت انگشتان را به حالت اولیه برگردانده و این تمرین را ۱۰ الی ۱۵ مرتبه دیگر انجام دهید.

شعبانی‌فرد ادامه داد: حرکات کششی با حوله نیز از دیگر حرکات اصلاحی در درمان این عارضه است؛ برای انجام این تمرین درحالت نشسته، پاهای خود را کامل دراز کنید. یک حوله را به دور توپی پا بپیچید. پا را خم کرده و حوله را بکشید. حرکت کششی انگشتان پا را ۲ تا ۵ بار تکرار کنید. همچنین حرکت کششی انگشتان پا را ۲ تا ۵ بار تکرار کنید.

او با اشاره به حرکت اصلاحی کشش انگشتان پا، عنوان کرد: بر روی صندلی بنشینید. با یک‌دست انگشتان پا را بازکنید و کشش دهید و با دست دیگر قوس کف پا را ماساژ دهید. حرکت را به میزان لازم تکرار کنید. می توان ۳ ست ۶۰ ثانیه ای این حرکت را انجام دهیم.

مسئول حرکات اصلاحی هیات پزشکی ورزشی خوزستان بیان کرد: کشش عضلات پشت پا دیگر حرکا اصلاحی محسوب می‌شود؛ در این حرکت، درحالی‌که پنجه پاها به‌طرف جلو است، یک پا را در جلو و پای دیگر را در عقب قرار دهید. با خم‌کردن زانو جلو و صاف نگه‌داشتن زانو عقب، کشش را در عضلات پشت ساق پا احساس کنید. درحالی‌که پاشنه پاها بر روی زمین قرار دارد، وزن بدن را بر روی لبه داخلی پا قرار دهید. کشش را به میزان لازم حفظ و حرکت را تکرار کنید.

نظرات بینندگان