کد خبر: ۳۴۴۰۹۵
تاریخ انتشار: ۱۲:۰۰ - ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024May 15

چگونگی کارکرد قلب انسان /فیلم

عضلات قلب جهت پمپاژ خون به کل بدن باید با هم هماهنگ باشند. در اثر این هماهنگی، گردش خون به ‌درستی و در زمان مناسب به اندام صحیح می‌رسد و عملکرد قلب به‌ صورت درست انجام می‌شود.
 شفاآنلاین>سلامت>قلب انسان عضله‌ای به اندازه مشت خودش است که خون را به تمام اندام‌ها و بافت‌های بدن ارسال می‌کند. دستگاه پمپاژ خون بدن درون کیسه دولایه‌ای به ‌اسم پریکارد در وسط سینه، کمی متمایل به سمت چپ قرار گرفته است. قلب حدودا روزی صد هزار بار می‌زند و طی این فعالیت، نزدیک به پنج لیتر خون را از طریق سیستم گردش خون به کل بدن پمپاژ می‌کند.

فیزیولوژی و عملکرد قلب چگونه است؟

به گزارش شفاآنلاین:عضلات قلب جهت پمپاژ خون به کل بدن باید با هم هماهنگ باشند. در اثر این هماهنگی، گردش خون به ‌درستی و در زمان مناسب به اندام صحیح می‌رسد و عملکرد قلب به‌ صورت درست انجام می‌شود. قلب از طریق انقباض عضلانی خون را از طریق شریان اصلی خود یعنی آئورت به عروق خونی پمپاژ می‌کند. سپس خون وارد مویرگ‌ها شده تا به قسمت‌های مختلف بدن برسد. جریان خونی که اکسیژن خود را از دست داده، از طریق رگ‌ها به نیمه راست قلب برمی‌گردد.

گردش خون سالم در بدن به‌شکل زیر است:

  • بدن تا قلب: خون فاقد اکسیژن از ورید اجوف فوقانی و تحتانی وارد دهلیز راست می‌شود و دریچه سه‌لتی آن را به بطن راست می‌فرستد.
  • قلب تا ریه: بطن راست خون را از دریچه ریوی وارد ریه‌ها می‌کند و سرشار از اکسیژن می‌شود.
  • ریه تا قلب: دهلیز چپ، خون حاوی اکسیژن را از ریه‌ها گرفته و با استفاده از دریچه میترال به بطن چپ پمپاژ می‌کند.
  • قلب به بدن: اکنون خون سرشار از اکسیژن که به بطن چپ رسیده، از دریچه آئورت وارد آئورت و تمام اعضای بدن می‌شود.

قابل مشاهده در دسکتاپ


 قابل مشاهده در موبایل
تعداد بازدید : 0


نظرات بینندگان