کد خبر: ۳۳۲۹۸۴
تاریخ انتشار: ۱۱:۴۵ - ۰۹ مهر ۱۴۰۲ - 2023October 01

کمبود 300 قلم دارو در کشور به‌رغم تکذیب مسئولان وزارت بهداشت

عضو کمیسیون بهداشت مجلس با انتقاد از کمبود 300 قلم دارو در کشور تاکید کرد که حوزه سلامت اولویت دولت نیست.
شفا آنلاین>سلامت>یحیی ابراهیمی  با انتقاد از اینکه حوزه سلامت اولویت دولت نیست، گفت: متاسفانه درحالی با کمبود بیش از 300 قلم دارو در کشور مواجه هستیم که مسئولان مربوطه خبر از رفع کمبودها می‌دهند و بر این باورند که کمبود دارویی وجود ندارد و در واقع به مسائل حوزه سلامت توجه چندانی نمی‌شود و مسائل این حوزه در اولویت برنامه‌های دولت نیست.
به گزارش شفا آنلاین:نماینده سلسله و دلفان در مجلس با تاکید بر اینکه تامین بودجه و اعتبارات مناسب برای حوزه سلامت باید در کانون توجه جدی قرار گیرد، ادامه داد: وزارت بهداشت باید به صورت جدی دنبال رفع مشکلات باشد؛ اغلب پزشکان به دلیل پرداخت‌های ناکافی رغبتی برای فعالیت در سیستم دولتی ندارند و پرداخت‌های نامناسب و نامنظم نارضایتی کادر درمان و به تبع آن نارضایتی مردم را در پی داشته است.
ابراهیمی با بیان اینکه افزایش سقف کارانه‌ها باید اولویت دولت و مجلس باشد، گفت: وضعیت پزشکان در سیستم دولتی مطلوب نیست و روز به روز هم وضعیت آنها بدتر می‌شود بنابراین نیاز است که دولت در این رابطه چاره اندیشی کند.
وزیر بهداشت پیش از این وعده داده بود: تا پایان امسال هیچ کمبود دارویی در آنتی‌بیوتیک‌ها و سرم‌ها که بیشتر برای بیماری‌های عفونی از جمله سرما خوردگی و آنفلوآنزا استفاده می‌شود، نداریم.
مدیر کل دارو سازمان غذا و دارو هم گفته بود: کمبودهای دارویی 420 قلم در مهرماه پارسال بود که اکنون به 81 قلم رسیده است.
پیکانپور از 30 هزار میلیارد تومان تسهیلات جدید برای تامین نیازهای دارویی خبر داد و با بیان اینکه 60 درصد آن محقق شده است، گفت: 4.5 هزار میلیارد تومان تسهیلات نیز در حوزه تامین کمبودهای دارویی تخصیص یافته است.
* چالش کمبود نقدینگی در صنعت داروسازی
در همین ارتباط، عضو هیئت مدیره شرکت داروسازی نیز گفت: بزرگترین مشکل صنعت داروسازی درحال حاضر تامین نقدینگی است و بانک‌ها همکاری لازم را با شرکت‌های داورئی ندارند.
کیانوش عزیزی افزود: بنا بود تسهیلات 30 هزار میلیارد تومانی به حوزه دارو اختصاص یابد، اما بانک‌های عامل هنگام اعطای آن، تسهیلات پیشین شرکت‌های داورئی را نیز در نظر می‌گیرند و به حساب شرکت دارویی منظور می‌کنند برای همین نیاز شرکت‌ها به نقدینگی رفع نمی‌شود.
وی ادامه داد: لازم است که بانک مرکزی، اجرای مصوبات و دستورالعمل‌های مربوط به حوزه دارو را رصد کند، زیرا برخی از موضوعات در سطوح بالا مصوب می‌شود، اما در سطوح پایین اجرا نمی‌شود و بانک‌های عامل از اجرای مصوبات سرباز می‌زنند. بانک مرکزی باید از هر یک از بانک‌های عامل بخواهد تا در خصوص پرداخت تسهیلات حوزه دارو بصورت شفاف اعلام کنند که چقدر و با چه فرمولی این تسهیلات اعطا شده است.
عزیزی گفت: علاوه بر مشکل نقدینگی، بحث تامین مواد اولیه نیز وجود دارد، زیرا تخصیص ارز مورد نیاز ازسوی بانک‌ها با تاخیر انجام می‌شود. گاهی مشکلات مربوط به تخصیص ارز و یا مشکلات گمرک باعث توقف تولید می‌شود، اما کارخانه‌های داروسازی تلاش می‌کنند تا این توقف باعث اخلال در تامین دارو نشود./جمهوری
نظرات بینندگان