کد خبر: ۳۲۶۶۹
تاریخ انتشار: ۱۳:۳۶ - ۰۸ شهريور ۱۳۹۳ - 2014August 30

مسوليت اجتماعي ،تدبير و توليد ملي

شفاآنلاين -شرکت دخانیات ایران به عنوان بزرگترین واحد تولید کنندۀ کالاهای دخانی در کشور نقش مهمی در تأمین نیاز داخلی دارد.


 این شرکت با حدود 7000 هزار پرسنل شاغل در چندین مجتمع تولیدی و ادارات استانی گسترده ترین سیستم تولید و توزیع کالاها ی دخانی کشور را در اختیار دارد و با پیشینه ای در حدود هشتاد سال یکی از قدیمی ترین واحدهای صنعتی و تولیدی کشور به شمار می رود. متأسفانه شرکت دخانیات ایران به عنوان یک بنگاه تولیدی اقتصادی همانند بسیاری از بنگاههای تولیدی دیگر در کشور به دلیلِ عدم ثبات مدیریتی، تصمیم های خلق الساعه و غیر کارشناسی، اتخاذ برخی سیاست­های نادرست فروش و عدم اجرای بموقع تصمیمهای لازم و بعضاً نادرست که در سالهای 90 و 91 گرفته شده بود، دچار بحران های عدیده ای در حوزه فروش محصولات تولیدی خود شده است، به نحوی که در دی ماه سال 92 برای پرداخت های ضروری شرکت و هزینه­ های جاری شرکت نیز دچار مشکل شده بودیم. با تغییراتی که در پایان سال 92 در حوزه معاونت بازرگانی و اقتصادی ایجاد گردید و با همکاری ، همدلی و حمایت مدیرعامل و اعضای جدید هیئت مدیره و با بررسی و آسیب شناسی های صورت گرفته برای خروج از وضعیت بحرانی استراتژی های مشخص و هدفمندی طراحی گردید. در حوزه بازاریابی و فروش: احیای سهم بازار از دست رفته و مزیت های رقابتی شرکت دخانیات، در حوزه صادرات: حضور در بازارهای منطقه ­ای، در حوزه مبارزه با قاچاق محصولات دخانی که به عنوان یک معضل جدی اقتصادی، اجتماعی و رقیب اصلی تولیدات داخلی محسوب می گردد، برنامه ای هدفمند و چندبعدی به اجرا درآمده است. که با عنایت خداوند منان، تلاش و کوشش کلیه کارگران زحمتکش شرکت، از بهمن ماه سال گذشته روند رو به رشد شروع شده و شاخصه ها رو به بهبودی می باشد که در شش ماه اخیر، سمت و سوی این شاخصه ها صعودی است و یک رشد متوازن و معقول را دارد و تلاش می کنیم که سرعت این شاخصه ها را نیز افزایش دهیم. ولی یک واقعیتی را از نظر دور نداشته باشیم که حجم نابسامانی های به ارث رسیده، چنان نظرگیر است که هر ادعایی مبتنی بر موفقیت باید این حقیقت را از نظر دور ندارد که در مرحله ی کنونی، توفیق چیزی نبوده مگر به سامان رساندن امور داخلی شرکت، برداشتن بار اضافی از دوش دولت محترم و کمک هایی هرچند کوچک برای رفع مشکلاتِ اقتصادیِ کلان تر دولت و امیدواریم با اجرای برنامه های تدوین شده در یک بازه زمانی یکساله، بخشی از بحران های فعلی در حوزه های فروش و بازاریابی را مرتفع نماییم و به یک وضعیت با ثبات و مطلوب دست یابیم.

تأمین مسئولانۀ نیاز مشتریان شرکت و ایجاد امنیت شغلی برای کارکنان و رشد و توسعۀ شرکت به عنوان اصلی ترین اهداف این مجموعه، ملاک عمل و نقشۀ راه معاونت بازرگانی و اقتصادی می باشد. این معاونت در دورۀ جدید فعالیت خود اعتمادسازی با شرکای تجاری(عاملین فروش) و مشتریان با محوریتِ راهبردِ برد ـ برد را در دستور کار خود قرار داده است. ایجاد ثبات در بازار با استفاده از روشهای نوین مدیریت بازار و روش های توزیع مستقیم امری است که در بلند مدت موجب شکوفایی روزافزون شرکت دخانیات می شود و رضایت مشتریان را نیز در پی دارد.

این معاونت با اصلاح سازمان اداری و به کار گیری کارکنان مجرب و کار آزموده برنامه های مدونی را برای نیل به اهداف بالا در دستور کار خود قرار داده است. در ادامه باید اضافه کنم که هدف از فعالیت شرکت دخانیات ایران فقط کسب سود نبوده و تعامل مسئولانه با مشتریان و کارکنان از مهمترین اولویت های شرکت می باشد. شرکت دخانیات خود را نسبت به کارکنان و مصرف کنندگان مسئول می داند و تأمین منافع آنها را جدای از تأمین منافع خود نمی داند. مسئولیت اجتماعی شرکت ایجاب می کند که امنیت شغلی کارکنان خود را تضمین و معیشت آنها را به بهترین شکل ممکن تأمین نماید و از طرف دیگر با ار تقاء کیفیت و جلوگیری از افزایش بی رویۀ قیمت محصولات تولیدی، منافع مصرف کنندگان را نیز تأمین نماید.

برنامه های اصلی معاونت بازرگانی و اقتصادی

شاید بتوان اهداف کلی این معاونت را ذیل سه فصل کلی بازار یابی و فروش، مبارزه با قاچاق کالاهای دخانی و تأمین مواد اولیه تقسیم بندی کرد. تیم جدید مدیریتی حوزۀ معاونت بازرگانی و اقتصادی با همکاری صمیمانۀ کارکنان این معاونت برنامه های مختلفی را در این حوزه ها تدوین و اجراء نموده است. در کل می توان اقدامات صورت گرفته در حوزۀ بازاریابی و فروش را این گونه خلاصه نمود: قیمت گذاری واقع بینانه محصولات، عرضۀ مستقیم محصولات جدید با استفاده از روش توزیع مویرگی با هدف حذف واسطه های کاذب و تنظیم مستقیم قیمت ها، پشتیبانی و تقویت محصولات کندرو و برندهای آسیب دیده با بکارگیری شرکای تجاری مجرب و کار آزموده در امر توزیع و فروش کالاهای دخانی.

در مورد مبارزه با قاچاق کالاي دخانی هم باید گفت، از آنجا که شرکت دخانیات همیشه تأمین مسئولانه نیاز مشتریانش را در دستور کار خود قرار داده است، وظیفۀ خود می داند که علاوه بر تأمین نیازهای بازار از طریق محصولات با کیفیت از گسترش محصولات قاچاق جلوگیری کند. در سال های گذشته پس از واگذاری شرکت دخانیات به بخش خصوصی و تشکیل مرکز نظارت بر دخانیات، اختیارات مبارزه با قاچاق از این شرکت سلب شد. اما خوشبختانه در چند ماه اخیر با تفویض مجدد بخشی از این اختیارات به شرکت امر مبارزه با قاچاق کالاهای دخانی دوباره رونق گرفته است و نتایج قابل قبولی هم به بار آورده است.

درمورد تأمین مواد اولیه هم استراتژی شرکت تأمین مواد اولیه از منابع پایدار قابل اتکاء و با کیفیت است، که در حال حاضر بخشی از آن از منابع داخلی و بخش دیگر آن از طریق واردت تأمین می شود. شرکت دخانیات سعی دارد با گسترش روابط خود با کشورهای تولید کننده توتون مسیرهای جدیدی برای تأمین پایدار مواد اولیه خود ایجاد نماید. بازدید وزیر کشاورزی جمهوری مالاوی در مرداد ماه سال جاری از شرکت دخانیات، با همین هدف صورت پذیرفت.

مزیت های رقابتی محصولات شرکت دخانیات ایران

به نظر بنده مزیت های رقابتی اصلی شرکت دخانیات سرمایۀ تاریخی ـ معنوی شرکت، قیمت مناسب محصولات و گستردگی شبکۀ توزیع در سراسر کشور می باشد. در چند دهۀ اخیر سیگار ایرانی به دلیل ارزان بودن، کیفیت مناسب و دسترسی ساده در تمام نقاط کشور، طرفداران خاص خود را داشته است. اما متأسفانه در چند سال اخیر به دلیل افزایش شدید قیمت محصولات بخشی از مصرف کنندگان سنتی سیگار ایرانی جذب سیگارهای ارزان قیمت قاچاق شده اند که در اغلب موارد علیرغم ظاهر خوشرنگ و لعابشان از کیفیت بسیار پایینی برخوردارند. در دورۀ جدید، بخش زیادی از توان و تلاش ما صرف احیای این مزیت رقابتی شده است. نگاه اجمالی به سیاست های فروش شرکت و نحوۀ قیمت گذاری محصولات جدید  که در چند ماه گذشته از طریق سیستم توزیع مویرگی در اختیار مصرف کنندگان قرار گرفته است، مبین این مطلب است که توانسته ایم با حمایت مدیر عامل محترم شرکت واعضای هیأت مدیره و سایر ارکان شرکت این مزیت رقابتی را دوباره احیاء کنیم. البته نکتۀ دیگری که باید بدان توجه داشت ایجاد مزیت های رقابتی جدید است، چرا که در بازار پر تب و تاب امروز که همه چیز به سرعت در حال تغییر است، ایستادن در یک نقطه به معنای نابود شدن است و همین امر ما را وا می دارد تا هر روز به دنبال خلق موقعیت های جدید باشیم.

برنامه های معاونت بازرگانی و اقتصادی برای صادرات و ارز آوری

در حال حاضر هیچ شرکت تولید کنندۀ کالاهای دخانی نمی تواند به طور کامل کل بازار را پوشش دهد؛ شاهد مدعای بنده، وجود شرکت های متعدد تولید کالاهای دخانی در سراسر دنیا می باشد. باید توجه داشت این راهبرد شما برای کسب سهم حداکثری از بازار بر اساس برآورد درست از توانایی هایتان است که اهمیت دارد و میزان توانتان در درجۀ دوم اهمیت قرار دارد. با گسترش روز افزون تجارت بین المللی و تغییر مداوم انتظارات مشتریان از کالاهای مصرفی، همواره می توان گوشه هایی از بازار را کشف کرد که به کالا یا خدمات شما احتیاج دارد و هنر بازاریابی مدرن کشف این موقعیت های بالقوه است. بر اساس همین دیدگاه شرکت دخانیات ایران با بکارگیری مشاوران زبده در عرصه تجارت بین المللی در حال تدوین برنامۀ صادراتی خود می باشد.

ازسوی دیگر بر اساس همان اصل پیش گفته که هیچ شرکتی قادر به پوشش کامل بازار نمی باشد شرکت دخانیات ایران از ابتدای دهۀ هشتاد سیاست جدید تولید مشارکتی سیگار با شرکتهای بزرگ بین المللی در دستور کار خود قرار داده است. تولید مشارکتی دارای دو مزیت بسیار مهم می باشد، از یک سو می توان برخی از سیگارهای قاچاق پرمصرف را با همکاری شرکت تولید کننده در داخل کشورتولید نمود و از این طریق با قاچاق سیگار مبارزه کرد ـ شرکت دخانیات ایران در این مورد تجربه های بسیار موفقی داشته است ـ و از سوی دیگر این روش کانالی مناسب برای ورود تکنولوژی های جدید صنعت تولید سیگار به داخل کشور است.

سیاوش افضلی، معاون بازرگانی و اقتصادی شرکت دخانیات ایران



غیر قابل انتشار: ۲
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۱۱ - ۱۳۹۳/۰۶/۰۹
0
1
شفا چرا تیتر رو عوض کردید. از رسانه شما بعید بود.
نظرات بینندگان