کد خبر: ۲۶۹۲۷۱
تاریخ انتشار: ۰۱:۰۲ - ۲۸ آذر ۱۳۹۹ - 2020December 18

مخالفت نمایندگان مجلس با تست روانی و پزشکی داوطلبان ریاست جمهوری

جایگاه ریاست جمهوری در کشور ما، جایگاه بالایی است و هر کسی هم نمی‌تواند کاندیدای ورود به انتخابات ریاست جمهوری شود.
شفاآنلاین>اجتماعی>نمایندگان مجلس شورای اسلامی با پیشنهاد نماینده بستان‌‌آباد برای تشکیل کمیته‌ای جهت تایید سلامت جسمی و روانی از داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری مخالفت کردند.
 به گزارش شفاآنلاین:نمایندگان مجلس شورای اسلامی روز چهارشنبه در جریان بررسی گزارش شور دوم کمیسیون امور داخلی‌کشور و شوراها در مورد طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات ریاست جمهوری اسلامی ایران با پیشنهاد نماینده مردم بستان‌آباد برای تشکیل کمیته‌ای متشکل از جمعی از پزشکان و روانپزشکان و روانشناسان برای تایید سلامت جسمی و روانی داوطلبان ریاست جمهوری مخالفت کردند.
غلامرضانوری قزلجه نماینده بستان آباد در جریان بررسی جزء ۳ ماده واحده این طرح گفت: «در این جزء گفته شده داوطلب انتخابات ریاست جمهوری باید از سلامت و توانایی جسمی و روانی کافی جهت ایفای مسوولیت ریاست جمهوری برخوردار باشد که بنده عبارت «با تایید کمیسیون شورای پزشکی شورای نگهبان» را به این بند پیشنهاد می‌کنم.»
وی افزود: «موضوع فنی است قطعا شورای نگهبان باید فردی را انتخاب کند که او در آینده دچار فرایند پوپولیستی نشود که اگر چنین اتفاقی رخ دهد به دلیل بی‌توجهی به مسائل روانی بوده است.»
جلال محمود زاده نماینده مردم مهاباد در موافقت با این پیشنهاد گفت: «کمیسیون پزشکی شورای نگهبان مرکب از سه پزشک معتمد و روانپزشک این موضوع را دنبال می‌کنند و از آنجا که وظیفه ریاست جمهوری بسیار سختی است باید رییس جمهور منتخب از توانایی جسمی لازم برخوردار بوده تا کار را به خوبی انجام دهد و حضور بیشتری در هیات دولت داشته و در توسعه کشور بکوشد.»
عباس گودرزی نماینده مردم بروجرد در مخالفت با این پیشنهاد گفت: «اینکه ما بعضی از شاخص‌ها را در قانون احصا می‌کنیم نباید به نحوی پیش برود که در واژه‌ها ریز شویم. زیرا این مسائل را شورای نگهبان رسیدگی می‌کند. از طرفی شاخص‌های روانی از نظر یک روانپزشک با آنچه که شورای نگهبان برای داوطلب ریاست جمهوری مطرح می‌کند، کاملا متفاوت است و مطرح کردن چنین پیشنهادی درست نیست.»
محمدجواد کولیوند قائم مقام وزیر کشور و نماینده دولت در مجلس در مخالفت با این پیشنهاد اظهار داشت: «شان ریاست جمهوری این نیست که چنین رویکردی برای او در نظر گرفته شود. زیرا در ادامه قانون گفته شده که داوطلب باید برنامه‌های خود را ارائه دهد و چنین فردی از سلامت کامل برخوردار است.»
تشکیل کمیته‌ رای نیاورد نه تایید سلامت داوطلبان
عضو کمیسیون بهداشت مجلس  گفت: «متاسفانه رسانه‌ها این خبر را به صورت ناقص منتشر کردند به طوری که باعث سوءتفاهم‌هایی شد انگار که قرار است اصلا شرط سلامت جسمی و روانی را ازجمله شروط کاندیداهای ریاست جمهوری حذف کنند.»
محمدعلی محسنی بندپی با اشاره به مخافت مجلس با پیشنهاد تشکیل کمیته‌ای متشکل از پزشکان و روانپزشکان برای تایید سلامت جسمی و روانی داوطلبان ریاست جمهوری تصریح کرد: «نه اینکه تایید سلامت روانی و جسمانی داوطلبان ریاست جمهوری رای نیاورده باشد چرا که اصلا برخورداری از سلامت فیزیکی، روحی و روانی از گذشته به عنوان یکی از آیتم‌ها مطرح بوده است اما آن چیزی که روز چهارشنبه در مجلس با مخالفت نمایندگان روبه‌رو شد، پیشنهاد تشکیل کمیته‌ای بود متشکل از 3 پزشک، یک روانپزشک و یک روانشناس که سلامت جسمی و روانی نامزدها را بررسی و تایید کند که این پیشنهاد رای نیاورد.»
وی افزود: «استدلال نمایندگان محترم مجلس هم این بود که اگر کسی مشکلی داشته باشد یا اینکه فرد جانباز یا معلولی قصد کاندیداتوری داشته باشد، خود اعضای شورای نگهبان این امکان را دارند بررسی کنند که چقدر مشکلات جسمانی آن شخص می‌تواند در عملکردش به عنوان رئیس‌جمهور تاثیر بگذارد و بنابراین بررسی و تایید سلامت توسط یک کمیته خاص را رد کردند. چه بسا فردی جانباز که یکی از پاهایش از زیر زانو قطع شده باشد یا اینکه ترکشی در بدن دارد و موارد دیگر، ممکن است از نظر فیزیکی کاملا سالم نباشد اما این موارد، مخل انجام وظایف ریاست جمهوری او نشود. درواقع این پیشنهاد رای نیاورد که کمیته‌ای تشکیل شود و یک تعدادی از متخصصین بگویند که فلان شخصی که کاندیدای ریاست جمهوری است به واسطه اینکه مثلا مچ دستش قطع شده است، پس سلامت جسمانی ندارد. احراز برخورداری از سلامت جسمی، روحی و روانی که مورد نیاز آن فرد در انجام مسئولیت‌های ریاست جمهوری هست یا نه را خود شورای نگهبان می‌تواند به عهده بگیرد.» محسنی بندپی خاطرنشان کرد: «متاسفانه رسانه‌ها این توضیحات را در اخبار ننوشته‌اند و خبر را به صورت ناقص منتشر کردند به طوری که باعث سوءتفاهم‌هایی شد انگار که قرار است اصلا شرط سلامت جسمی و روانی را ازجمله شروط کاندیداهای ریاست جمهوری حذف کنند.»
نماینده مردم نوشهر و چالوس در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سوال که درمورد بیماری‌های روانی که گاهی نمود ظاهری کمتری دارند، آیا بررسی دقیق یک کمیسیون تخصصی لازم است یا نه، گفت: «ببینید به طور کلی سلامت روانی یک کاندیدا، در شروط دیگری که برای داوطلبان ریاست‌جهوری ذکر شده، مستتر است. چون مثلا وقتی صحبت از «رجل سیاسی» شده است، طبیعتا افراد خاصی می‌توانند کاندیدا شوند. کسانی که روسای سه قوه بوده‌اند، کسانی که وزرای کابینه‌های مختلف بوده‌اند، افرادی که نمایندگان مجلس بوده‌اند و .... بنابراین اگر فردی اختلال روانی داشته باشد، یکی از شاخص‌ها، سوابق قبلی آن فرد است و چون در سوابق حداقل 6 سال فعالیت در دستگاه‌های کلیدی مثل جاهایی که عرض کردم، در نظر گرفته شده است، خودبخود اگر اتفاقی اینچنینی وجود داشته باشد، یا شبهاتی در جای قبلی که این فرد خدمت می‌کرد وجود داشته باشد، قطعا خود شورای نگهبان به صورت موردی ممکن است نظر روانپزشک یا متخصص روانشناسی را برای این کار بگیرد. این از اختیارات شورای نگهبان است برای تایید سلامت جسمی و روانی فرد کاندیدا.»
احتمال بروز شائبه‌های سیاسی
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس هم گفت: «این پیشنهاد می‌توانست در آینده مشکل‌ساز شود. چون ممکن بود بعدا شائبه‌هایی به وجود بیاید و مثلا عده‌ای بگویند که هرکسی را که می‌خواهند از گردونه انتخابات خارج کنند، به او برچسب عدم سلامت روانی می‌زنند.»
حسینعلی شهریاری تصریح کرد: «جایگاه ریاست جمهوری در کشور ما، جایگاه بالایی است و هر کسی هم نمی‌تواند کاندیدای ورود به انتخابات ریاست جمهوری شود. چرا که لازم است سوابق روشن و مشخصی داشته باشد و سوابق طولانی مدت یک شخص در گذشته، به خوبی نشان می‌دهد که وی تا چه حد از تعادل روانی برخوردار است اما اینکه یک کمیته‌ای به طور ثابت بنشینند و بخواهند همه کاندیداها را به این صورت بررسی کنند، هم لازم نیست و هم اینکه همانطور که اشاره کردم، قطعا مشکلاتی را به خود به همراه می‌آورد.»
سپید
نظرات بینندگان