افراد به میزانی که بدنشان گرمی را تحمل میکند زنجبیل و آویشن مصرف کنند. مصرف میوههای فصل آزاد است ولی زیادهروی نشود و همچنان کفه ترازو در تغذیه میل به گرمی داشته باشد.
شفاآنلاین>سلامت> طرح درمانی ارائه شده طی روزها همفکری و تبادل نظر اساتید طب ایرانی اسلامی که سالها در این عرصه تجربه تحقیق و طبابت دارند تهیه شده است.
الف- پیشگیری ۱- رعایت نکات بهداشتی مانند استفاده از ماسک و شستن دستها و پرهیز از ترددها و سفرهای غیرضروری و حفظ فاصله اجتماعی ۲- پرهیز شود: فست فودها، نوشابههای گازدار، غذاهای کنسروی ۳-مصرف سردیها مثل ماست، دوغ، خیار، کاهو، ترشی و... در فصل سرد متوقف و در فصل گرم محدود شود. ۴- نصف قاشق چایخوری سیاهدانه موقع خوردن غذا روی آن بریزید. (خانمهای باردار استفاده نکنند) ۵- یکی از موارد زیر را روزانه مصرف کنید • یک لیوان دم کرده دارچین • یک لیوان دم کرده آویشن (زنان باردار مصرف نکنند) • یک فنجان دم کرده زنجبیل یا یک عدد حب زنجبیل با عسل صبح و شب ۶- مصرف سیر و پیاز خام یا پخته را در غذاها افزایش دهید ۷- حجامت و بادکش کنید. • در صورتی که ۶ ماه از آخرین حجامت شما گذشته حجامت کنید. (به جز زنان باردار و افرادی که دچار ضعف و کم خونی یا از نظر مزاجی برایشان مناسب تشخیص داده نمیشود) • بادکش پشت کتف و ریهها (هفتهای دو سه نوبت) ۸- صبح قبل از خروج از منزل و شب به محض ورود به منزل با آب نمک رقیق (ترجیحاً نمک معدنی و به نسبت یک قاشق مرباخوری در یک لیتر آب) غرغره و دهانشویه کرده و حتماً استنشاق کنید (در بینی بکشید) ۹- افرادی که یبوست دارند باید یکی از ملینهای زیر را استفاده کنند: • دو قاشق خاکشیر در یک لیوان آبجوش روزی یکبار • دم کرده یک قاشق گل سرخ کاشان در یک لیوان آبجوش روزی یکبار • اسفرزه یک قاشق غذاخوری در یک لیوان آب سرد روزی یکبار • ترنجبین یک قاشق غذاخوری در یک لیوان آب جوش روزی یکبار • روغن زیتون روزی ۱تا ۳ قاشق غذاخوری ۱۰- حفظ آرامش: از آنجا که آرامش روحی و روانی در بهبود بیماری و کنترل عوارض آن نقش اساسی دارد توجه به آموزههای اسلامی در زمینه توکل به پروردگار و یاد خداوند و توسل به اهلبیت عصمت علیهمالسلام مطابق آنچه بزرگان توصیه کرده و میکنند ضروری است آرامش خود را حفظ کنید و برای سلامتی یکدیگر دعا کنید و صدقه بدهید. برای افراد مضطرب دمنوشی شامل یک یا همه این اجزا تهیه و میل شود: اسطوخدوس، بادرنجبویه، سنبلالطیب تذکر: - روی بند ۷ و ۸ تاکید ویژهای داریم. تأثیر این دو برای پیشگیری خیلی زیاد ارزیابی شده است. - افراد به میزانی که بدنشان گرمی را تحمل میکند زنجبیل و آویشن مصرف کنند. مصرف میوههای فصل آزاد است ولی زیادهروی نشود و همچنان کفه ترازو در تغذیه میل به گرمی داشته باشد. - در صورت بروز علائم گرمی مثل جوش و خارش مقدار گرمیها را کاهش داده و یک لیوان ناشتا عرق کاسنی و در طول روز آبلیموی تازه و سایر خنکیها را مصرف کنید. ب- تسریع درمان 1- پرهیز شود: فست فود، نوشابههای گازدار، غذاهای کنسروی، غذاهای چرب و سرخ شده، ماست، دوغ و هر آنچه ترش است. بوهای تند و بوهای محرک صنعتی مانند بوی سفیدکننده و ادکلنها (در هنگام ضدعفونی محیط، افراد بیمار در محل حضور نداشته باشند) 2- غذاهای مناسب: شربت عسل- فرنی تهیه شده از شیر و نشاسته و گلاب- آش برنج و نخود با سیر و پیاز زیاد 3- افزودن سیاهدانه، زنجبیل یا دارچین به خوراکیهای بیمار 4- بخور: با جوشانده بابونه یا گل ختمی بخور بدهید. 5- زنجبیل: یک قاشق مرباخوری پودر زنجبیل را دم کرده با عسل یا نبات روزی سه تا پنج بار میل کنید. یا از ترکیبات زنجبیل موجود در داروخانه استفاده کنید. مثل: قرص ومیگان یا کپسول زینتوما یا قرص زینتیگو (افراد بالای ۶۰ سال و بالای ۸۰ کیلوگرم بعد از هر غذا دو عدد و زیر این وزن و سن بعد از هر غذا یک عدد) 6- انجام یکی از موارد ذیل: مصرف دم کرده آویشن هر دو ساعت یک فنجان یا استفاده از ترکیبات آویشن داروخانهها مثل: کپسول تیموژل و شربتهای برونکوباریج و زینگاویش یا جوشانده آویشن (یک قاشق) و پرسیاوشان (یک قاشق) و انجیر (پنج عدد) روزی سه لیوان یا دم کرده زوفا و پرسیاوشان (از هر کدام یک قاشق غذاخوری) روزی سه استکان 8- روغن سیاهدانه: پشت و سینه را با روغن سیاهدانه چرب کنید و روی آن کیسه آب گرم یا حوله گرم بگذارید. 9- بادکش وسیع پشت به مدت ۱۵ دقیقه روزی دو تا سه بار بسته به شدت سرفه و تنگی نفس انجام شود. 10- تب - آب سیب پوست کنده رنده شده یا فالوده سیب بخورید. بسته به شدت تب میتوانید مقدار آن را افزایش دهید. (سیب ترش ممنوع است). - خوردن عرق بید یا عرق کاسنی - با آب ولرم و یا عرقیات فوق پاشویه کنید.