محققان بریتانیایی با کشف نوعی سلول جدید که میتواند بافتهای کبدی را بازسازی کند، گامی مهم در درمان از کارافتادگی کبد، بدون نیاز به پیوند کبد برداشتهاند

شفا آنلاین>سلامت>محققان کینگز کالج لندن با استفاده از توالییابی تک سلول RNA، نوعی سلول شناسایی کردند که میتواند بافتهای کبدی <Liver tissues>را بازسازی و احیاء کند.
به گزارش شفا آنلاین:محققان بریتانیایی با کشف نوعی سلول جدید که میتواند بافتهای کبدی را بازسازی کند، گامی مهم در درمان از کارافتادگی کبد، بدون نیاز به پیوند کبد برداشتهاند.
این محققان نوعی سلول جدید با نام اختصاری (HHyP)، کشف کردهاند که این سلول، اوائل دوران تشکیل جنین در رحم مادر شکل میگیرد. دانشمندان بریتانیایی در بررسیهای خود در کمال تعجب متوجه شدند که این نوع سلول در مقدارهای بسیار کم در بزرگسالان هم دیده میشود و در ضمن آنها میتوانند رشد کنند و به دو نوع سلول اصلی کبد به نامهای هپاتوسیت و کولانژیوسیت در بزرگسالان تبدیل شوند. در واقع این سلول ویژگیهایی شبیه سلولهای بنیادین را دارد.
محققان کینگز کالج لندن با بررسی سلولهای HHYP دریافتند که این سلولها شبیه آن دسته از سلولهای بنیادین بدن موشها هستند که میتوانند کبد موشها را پس از صدماتی مانند سیروز کبدی، به سرعت درمان و بازسازی کنند.
این اولین بار است که سلولهایی شبیه سلولهای بنیادین در کبد انسان یافت میشود. با استفاده از ویژگیهای این سلول میتوان داروهای بازسازی کبد تولید کرد و از عذاب تمام مشکلات درمان کبد، از جمله رد عضو پیوندی به وسیله بدن بیمار و همچنین در لیست انتظار پیوند کبد بودن، رها شد.
بیماریهای کبدی، پنجمین قاتل در بریتانیا و سومین علت مرگ زودرس است و متاسفانه روز به روز به تعداد قربانیان بیماریهای کبدی افزوده میشود.
سبک زندگی غلط، چاقی، برخی از ویروسها، مصرف الکل یا بیماریهای خودایمنی و ژنتیکی منجر به ابتلا به بیماریهای کبدی و در نتیجه به خطر افتادن جان بیمار میشود.
از برخی از علایم بیماریهای کبدی میتوان به زردی، خارش، احساس ضعف و خستگی و در موارد حاد ابتلا به سیروز کبدی اشاره کرد. متاسفانه درمان سیروز کبدی فقط با پیوند کبد امکانپذیر است و البته به دلیل درخواست بالای پیوند کبد، گاهی اوقات فرد پیش از رسیدن عضو، جان خود را از دست میدهد.
محققان بریتانیایی میگویند، اکنون به سرعت روی تبدیل سلولهای بنیادی به HHYP کار میکنند تا بتوانند این سلولها را هنگام نیاز به بدن بیماران منتقل کنند.
محققان قصد دارند با استفاده از این سلولهای جدید، داروهایی تولید کنند که کبد بیمار را بدون نیاز به پیوند عضو درمان کنند.مدیکالاکسپرس