تورم و درد مفاصل یکی از شایعترین عوارض جانبی مصرف بیش از حد گوجهفرنگی است. این محصول سرشار از سولانین است که این ترکیب موجب انباشت کلسیم در بافت ها میشود. مقادیر بیش از حد موجب التهاب و بدن درد میشود

شفاآنلاین>سلامت>گوجهفرنگی فواید سلامت مختلفی از جمله بهبود سلامت قلب، جوانسازی پوست و تقویت سوخت و ساز بدن را دارد. اما مصرف بیش از حد از محصولی مفید نیز میتواند با پیامدهای ناخوشایندی همراه باشد.
به گزارش
شفاآنلاین،گوجهفرنگی<
tomato> نیز از این قاعده مستثنا نیست و مصرف بیش از حد آن میتواند با برخی عوارض جانبی که برای بدن و سلامت انسان مضر هستند، همراه باشد.
واکنشهای آلرژیک
گوجهفرنگی سرشار از هیستامینها است که این ترکیبات سیستمایمنی را برای حمله به تهدیدات خارجی فعال میکنند. مصرف بیش از حد مواد غذایی سرشار از این ترکیب ابتلا به راشهای پوستی را بههمراه داشته و موجب واکنشهای آلرژیک میشود. برای افرادی که از نظر پزشکی به میوه آلرژی دارند، ممکن است علائمی مانند عطسه، تورم زبان، دهان و صورت و حتی تحریک گلو و تنگی نفس شکل بگیرد.
لیکوپنودرمی
لیکوپن رنگدانهای کاروتنوئیدی در گوجهفرنگی، توتها و میوههای قرمز رنگ دیگر است. این ماده سلامت قلب را بهبود میبخشد و از انسان در برابر سرطان قلبی عروقی محافظت میکند.
اما زمانی که میزان مصرف گوجهفرنگی شما بیش از حد است، مقادیر زیادی لیکوپن وارد بدن میشود که ممکن است به تغییر رنگ پوست منجر شود. از اینرو، مصرف 75 میلیگرم لیکوپن در روز برای پیشگیری از لیکوپنودرمی (Lycopenodermia) توصیه شده است.
درد مفاصل
تورم و درد مفاصل<joints> یکی از شایعترین عوارض جانبی مصرف بیش از حد گوجهفرنگی است. این محصول سرشار از سولانین است که این ترکیب موجب انباشت کلسیم در بافت ها میشود. مقادیر بیش از حد موجب التهاب و بدن درد میشود.
سنگهای کلیه
مصرف بیش از حد گوجهفرنگی میتواند موجب تشکیل سنگهای کلیه شود. گوجهفرنگی سرشار از اگزالات و کلسیم است و مصرف بیش از حد این مواد مغذی تجزیه آنها را دشوار میسازد. مواد مغذی اضافه در بدن انباشته شده و احتمال تشکیل سنگهای کلیه را افزایش میدهد.
اسهال
گوجهفرنگی خام مستعد آلودگی با باکتری سالمونلا است که موجب اسهال میشود. افرادی که به عدم تحمل گوجهفرنگی مبتلا هستند نیز در معرض خطر بیشتری برای مشکلات گوارشی قرار دارند. مطالعهای که توسط کتابخانه ملی پزشکی آمریکا منتشر شد، نشان داد که گوجهفرنگیهای آلوده موجب شیوع سالمونلا در شهر نیوپورت بودند.
بازگشت اسید معده
گوجهفرنگی سرشار از اسیدسیتریک و اسیدمالیک است. انباشت بیش از حد این مواد در معده میتواند موجب سوزش سردل و بارگشت اسید معده به مری شود زیرا افزایش اسید معده برای تجزیه غذای مصرفی صورت میگیرد. به افرادی که از استرس گوارشی یا بیماری بازگشت اسید معده به مری رنج میبرند، توصیه میشود تا از مصرف گوجهفرنگی بیش از دوز توصیه شده در هفته پرهیز کنند.آرمان