کد خبر: ۲۳۰۸۸۵
تاریخ انتشار: ۱۵:۳۰ - ۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۸ - 2019May 02

به این دلیل مهم غذا را خوب بجوید

ما حاضریم ساعت‌ها برای تهیه غذا یا برای پذیرایی از میهمانان یاخانواده وقت بگذاریم اما خوردن آن بیش از ۱۵ دقیقه طول نمی‌کشد و دست از غذا خوردن می‌کشیم بدون اینکه از این ‌همه زحمت و صرف وقت لذتی برده باشیم‌
شفا آنلاین>سلامت>یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: جویدن غذا برای هر کس عامل مهم و اساسی در هضم و جذب غذا به‌ شمار می‌رود اما بیشتر افراد نسبت به آن بی‌توجه هستند و به همین دلیل دچار آسیب‌های گوارشی می‌شوند.

به گزارش شفا آنلاین:دکتر فاطمه میرزایی با بیان این مطلب اظهارکرد: به تند و نجویده فرو بردن عادت کرده‌اند در نتیجه اغلب به‌واسطه هضم و جذب ناقص غذا در لوله گوارش دچار اختلالات گوارشی <Digestive disorders>از قبیل نفخ، گاز شکم، سرگیجه، اسهال، ورم و زخم معده می‌شوند.


وی اضافه کرد: ما حاضریم ساعت‌ها برای تهیه غذا یا برای پذیرایی از میهمانان یاخانواده وقت بگذاریم اما خوردن آن بیش از ۱۵ دقیقه طول نمی‌کشد و دست از غذا خوردن می‌کشیم بدون اینکه از این ‌همه زحمت و صرف وقت لذتی برده باشیم‌.

میرزایی ادامه داد: حتی عده‌ای عادت کرده‌اند که غذا را ببلعند و این عادت ناهنجار را به‌صورت مستمر در وعده‌های غذایی خود به‌کار می‌برند و اهمیت چندانی هم برای این روش ناصحیح غذا خوردن که حاصلی جز خسته کردن ارگان‌های بدن و ایجاد سوءهاضمه ندارد، قائل نیستند.

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی معتقد است: غافل از اینکه باید غذا را به‌آهستگی و تأنی خوب بجویم و با بزاق دهان آغشته کنیم تا در دهان کاملاً مخلوط و نرم شود و این روش را به‌تدریج تمرین کنیم و جزو عادت خود قرار دهیم‌.

وی افزود: غذا باید به ‌آرامی ‌و خوب جویده شود این کار موجب کمتر خوردن غذا شده و احساس سیری بیشتر ایجاد کرده و ضمن اینکه مانع از چاق شدن افراد می‌شود، لذت غذا خوردن بیشتری ایجاد می‌کند.

میرزایی تاکید کرد: اینکار انرژی بیشتری هم برای فعالیت و تحرک روزانه تأمین کرده و بروز مشکلات گوارشی را نیز به حداقل می‌رساند.طبنا

نظرات بینندگان