به گزارش شفا آنلاین، رضیه شناور توضیح داد: غذا خوردن در وعدههای بیشتر و حجم کمتر در تنظیم قند خون تاثیر دارد.
شناور با بیان اینکه غذاهای حاوی قند به اندازه غلات یا سبزیجات ارزش غذایی ندارند و اغلب انرژی بالایی دارند، گفت: بیمار دیابتی بهتر است مصرف غذاهای حاوی قند را محدود کرده و در اندازههای کوچک مصرف کند.
وی در خصوص ملاکهای تغذیه سالم، افزود: یک رژیم غذایی سالم شامل غلات کامل، نانهای سبوس دار، مواد غذایی حاوی فیبر بالا مانند سبزی، میوه و حبوبات، گوشت بدون چربی مثل ماهی و مرغ بدون پوست و روغنهای سالم مانند روغن زیتون، روغن کلزا و مغزها مانند گردو، بادام و پسته است.
مسئول گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی شیراز، کنترل فشارخون در بیماران مبتلا به پرفشاری خون را از دیگر محورهای مفهوم خومراقبتی عنوان و خاطرنشان کرد: میوهها و سبزیها، منابع خوب پتاسیم هستند و بیماران مبتلا به فشارخون باید میوهها و سبزیهایی با رنگهای متنوع استفاده کنند، چرا که مصرف روزانه مواد غذایی حاوی پتاسیم به کنترل فشارخون کمک میکند.
شناور تاکید کرد: این بیماران باید مصرف نمک را بسیار محدود کرده، سر سفره نمکدان نگذارند و هنگام طبخ غذا، مقدار بسیار کمی نمک به صورت یددار و تصفیه شده مصرف کنند.
وی یادآور شد: برای طعمدار کردن غذاها، انواع ادویه، چاشنیها، آبلیمو، آب نارنج و سبزیجات معطر را جایگزین نمک کرده، مصرف انواع کمپوت، کنسرو، نوشابه و آبمیوه صنعتی، سسهای آماده را به حداقل برسانید.
این کارشناس تغذیه تصریح کرد: نباید فراموش شود که بیشتر غذاهای آماده، فست فودها مانند سوسیس، کالباس و همبرگر، دارای مقدار زیادی نمک و چربی است و مصرف مداوم و زیاد آن خطر چاقی، چربی خون بالا و افزایش فشارخون و بیماریهای قلبی- عروقی را افزایش میدهد.