محققان آلمانی در بررسیهای خود متوجه شدند که خواب چگونه میتواند بدن را در برابر عفونت مقاوم سازد. آنها روی نوعی گلبول سفید خون به نام گلبولهای T متمرکز شدند. وجود این گلبولها برای واکنش سیستم ایمنی بدن در برابر سلولهای مهاجم خطرناک ضروری است
شفاآنلاین>سلامت> بنابه گفته محققان دانشگاه توبینگن در آلمان، خواب خوب شبانه، توانایی برخی از سلولهای ایمنی بدن را افزایش میدهد و آنها میتوانند به خوبی وظایف خود را انجام دهند.
به گزارش شفاآنلاین، محققان آلمانی در بررسیهای خود متوجه شدند که خواب چگونه میتواند بدن را در برابر عفونت مقاوم سازد. آنها روی نوعی گلبول سفید خون به نام گلبولهای T متمرکز شدند. وجود این گلبولها برای واکنش سیستم ایمنی بدن در برابر سلولهای مهاجم خطرناک ضروری است.
وقتی گلبولهای T، یک هدف مشخص، مانند سلولی که به ویروس آلوده شده است را تشخیص میدهند، نوعی پروتئین چسبناک به نام اینتگرین (Integrin)، تولید میکنند و سلول آلوده شده به ویروس را از بین میبرند. اگرچه محققان علایمی را که این پروتئین را فعال میکند به خوبی شناختهاند، اما در مورد علایمی که روی توانایی گلبولهای T، اثر میگذارد، آشنایی چندانی نداشتند.
محققان دانشگاه توبینگن، گلبولهای T بدن ۱۰ داوطلب سالم را در موقع خواب و همچنین هنگام شبزندهداری مقایسه کردند. در آزمایش اول، داوطلبان باید از ۱۱ شب تا ۷ صبح روز بعد میخوابیدند و در آزمایش بعدی باید در همین مدت زمان، با یکدیگر صحبت میکردند یا به موسیقی گوش میدادند.
پروتئینهای اینتگرین فعال بسیار بیشتری به وسیله گلبولهای T بدن این افراد زمانی که خواب شبانه خوبی داشتند، تولید شده بود. محققان معتقدند، وقتی افراد در خواب هستند، تعداد مولکولهای علامتدهنده خاصی که فعالیت سیستم ایمنی(Safety system) بدن را سرکوب میکنند، کم میشود. در واقع تعداد این مولکولهای سرکوبکننده، با افزایش هورمون آدرنالین و نورآدرنالین زیاد میشود. این هورمونها معمولا در بدن افرادی که مضطرب هستند، به مقدار زیادی ترشح میشوند.
افزایش سطح مولکولهای سرکوبکننده سیستم ایمنی بدن، جلوی فعالیت پروتئین اینتگرین را میگیرد و این وضعیت در بیماریهایی مانند رشد تومور، عفونت مالاریا، هیپوکسی (کماکسیژنی در بافتهای بدن) و اضطراب به خوبی مشاهده میشود.
محققان میگویند، بررسیهای آنها نشان میدهد که خواب خوب شبانه، به طور بالقوه میتواند واکنش و کارآیی گلبولهای T را افزایش دهد و بدین ترتیب با عوارضی که معمولا اختلال خواب موجب آن میشود، مبارزه کند. از برخی از این عوارض میتوان به افسردگی، اضطراب مزمن، پیری زودرس و انواع بیماریها(diseases)اشاره کرد.
محققان آلمانی میگویند، چنانچه گلبولهای T بدن را به گونهای تقویت کنند که وظایف خود را به خوبی انجام دهند، میتوانند درمان بیماریهای مختلف را به خوبی انجام دهند. به طور مثال، در ایمونوتراپی سرطان، گلبولهای T، تشویق میشوند که به سلولهای تومور حمله کرده و آنها را از بین ببرند.طبنا