سرمازدگی دارای درجات متفاوتی است که هر کدام با نشانههای مشخصی همچون بروز لکههای سفید، زرد، آبی، خاکستری و تاول در سطح پوست خودنمایی میکند و در نهایت باعث سیاه شدن مناطق درگیر میشود

شفا آنلاین>سلامت>عضو هیئت علمیدانشگاه علوم بهزیستی گفت: ریسک سرمازدگی <
Frostbite>در میان مبتلایان به بیماریهای قلبی، اختلال گردش خون و دیابت بالاتر است.
به گزارش شفا آنلاین:دکتر احمد دلبری با تاکید بر اینکه افراد در هر سنی باید مراقب بافتهای پوستیشان در شرایط دمای زیر صفر باشند، اضافه کرد: سرمازدگی دارای درجات متفاوتی است که هر کدام با نشانههای مشخصی همچون بروز لکههای سفید، زرد، آبی، خاکستری و تاول در سطح پوست خودنمایی میکند و در نهایت باعث سیاه شدن مناطق درگیر میشود.وی با بیان اینکه سرمازدگی بخشهایی همچون بینی، گوشها، چانه، گونهها و انگشتان بسیار شایعتر از سایر اندامها است، افزود: احساس سرما و سفتی در محل، اولین علامت سرمازدگی است. در صورت تداوم سرما، فرد بهتدریج با درد، احساس سوزن سوزن شدن، بیحسی و رنگ پریدگی مواجه میشود.
عضو هیئت علمیدانشگاه علوم بهزیستی با اشاره به اینکه در این میان سالمندان بیشتر باید مورد مراقبتهای قبل از سرمازدگی قرار بگیرند، گفت: در صورتی که سالمندی مجبور به حضور در بیرون از خانه باشد، حتما باید تمام قسمتهای بدن را که در معرض سرما هستند بپوشاند اما اگر فرد با حالاتی همچون سوزش، رنگ پریدگی، قرمزی پوست یا لرز مواجه شد، حتما باید به خانه برگردد یا از سرپناهی گرم استفاده کند.
وی اضافه کرد: در مراحل اولیه شک به سرمازدگی، حتما باید از محل سرد خارج شود، لباس مرطوب تعویض شود، دستها زیر بغل قرار گیرد و بینی، گوشها و صورت با کلاه یا شال گردن گرم شوند.
دلبری با بیان اینکه مناطق سرمازده را نباید مالش داد و از گرم کردن مستقیم محل باید خودداری کرد، اظهار کرد: در سرمازدگی باید مناطق درگیر بهتدریج بهمدت ۳۰ دقیقه در آب گرم ۴۰ درجه قرار بگیرد.
رئیس مرکز تحقیقات سالمندی با بیان اینکه زمین خوردن از دیگر حوادث شایع در فصل سرد برای سالمندان است، تصریح کرد: استفاده از کفپوش و کفشهای غیرلغزنده، اطمینان از تمیز بودن سطح معبر و پلهها قبل از حرکت، اطمینان از سلامت و فرسوده نبودن قسمت پلاستیکی نوک عصا و در منزل سطح پلهها و سرامیک از جمله اقدامات موثر در این زمینه است.طبنا