دسر هویج حاوی انواع ویتامینهای A ، C ، K ، گروه ویتامینهای B مانند B۱، B۲، B۳، B۶ ، بتا کاروتن، آهن، منگنز، اسید فولیک، فیبر، پتاسیم، کلسیم، اسید لینولئیک، مس و آنتی اکسیدان است

شفاآنلاین>سلامت> يک محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: نوع خاصی از دسر به علت داشتن بتا كاروتن و ويتامين A از ابتلای افراد به مشكلات چشمی جلوگيری ميكند.
به گزارش شفاآنلاین، دسر هویج حاوی انواع ویتامینهای A ، C ، K ، گروه ویتامینهای B مانند B۱، B۲، B۳، B۶ ، بتا کاروتن، آهن، منگنز، اسید فولیک، فیبر، پتاسیم، کلسیم، اسید لینولئیک، مس و آنتی اکسیدان است.برای بررسی خواص دسر هویج و اینکه مصرف این دسر برای چه افرادی مفید است، با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی(Traditional medicine) مطالبی را عنوان نمودند. حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی درباره مهمترین خواص دسر هویج اظهار کرد: این دسر بسیار مقوی است و انرژی بدن را هم افزایش میدهد؛ دسر هویج به علت داشتن انواع ویتامینها و املاح معدنی برای سلامتی پوست و مو بسیار مفید است.وی درباره خواص دیگر دسر هویج بیان کرد: این دسر خاصیت آنتی اکسیدانی دارد بنابراین سیستم ایمنی بدن را تقویت و بدن را در برابر بیماریهای مختلف به ویژه انواع سرطانها محافظت میکند.این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: بتا کاروتن موجود در دسر هویج نقش مؤثری در ساخته شدن ویتامین A در بدن دارد؛ این ویتامین موجب تقویت بینایی به ویژه دید بهتر در شب میشود و از بروز مشکلات چشمی مانند گلوکوم (آب سیاه)، تباهی لکه زرد (دژنراسیون ماکولا) و کاتاراکت (آب مروارید) جلوگیری میکند.عظمایی تأکید کرد: فیبر موجود در دسر هویج موجب رفع چربی کبد (Liver)میشود و به دفع سموم بدن از طریق رودهها کمک شایانی میکند؛ این دسر به علت داشتن کلسیم و فسفر موجب استحکام استخوانها و دندانها میشود و از بروز پوکی استخوان در افراد جلوگیری میکند.وی یادآور شد: دسر هویج برای زنان یائسه، باردار، شیرده و مبتلایان به ناراحتیهای پروستات بسیار مفید است.مواد لازم برای تهیه دسر هویج (پنج تا ۶ نفر)هویج یک کیلوگرمعسل ۳۰۰ تا ۴۰۰ گرمپودر نشاسته سه قاشق غذاخوریپودر ژلاتین خوراکی یک قاشق غذاخوریهل ساییده شده یک قاشق چایخوریگلاب نصف استکانآب لیموترش تازه یک قاشق چایخوریزعفران دَمکرده ۲ قاشق غذاخوریپودر نارگیل و پسته از هر کدام به مقدار لازمروغن زیتون یک قاشق چایخوریبیسکویت به مقدار لازمآب به مقدار لازم
طرز تهیه دسر هویج
- هویجها را به خوبی بشویید و در داخل قابلمه بریزید.
- مقداری آب و روغن زیتون را به هویجها اضافه کنید.
- مخلوط آب، هویج و روغن زیتون را در حرارت ملایم بگذارید تا بجوشد و آب آن کشیده شود.
- هویجهای پخته شده را داخل مخلوط کن بریزید تا به شکل پوره در بیایند.
- پودر ژلاتین را داخل گلاب بریزید و آن را روی حرارت غیر مستقیم (سماور یا کتری) بگذارید تا ژلاتین در گلاب حل شود.
- پودر نشاسته را به پوره هویج اضافه کنید سپس محلول ژلاتین و گلاب، هل ساییده شده و زعفران دم کرده را به پوره هویج بیفزایید.
- مواد را روی اجاق گاز بگذارید و به طور مرتب هم بزنید.
- پس از اینکه مواد به خوبی پخته شدند، اجاق گاز را خاموش کنید و آب لیمو ترش تازه را به آنها اضافه کنید.
- پس از گذشت پنج تا هفت دقیقه عسل را به سایر مواد بیفزایید.
- بیسکویتها را در یک سینی مناسب کنار هم بچینید و مواد آماده شده را روی آنها بریزید؛ این کار را برای ۲ تا سه لایه انجام دهید به طوری که مواد روی لایه آخر را بپوشاند.
- روی دسر را با پودر نارگیل و پسته تزئین کنید سپس آن را در یخچال بگذارید تا به خوبی جا بیفتد.