شناسایی این کودکان در سالهای اخیر بسیار دشوار بود به طوری که بسیاری از آنها قابل شناسایی نبودند، اما در حال حاضر با امکانات تشخیصی، این افراد به راحتی شناسایی میشوند
شفاآنلاین>سلامت> مشاور وزیر بهداشت در امور توانبخشی بیان اینکه سزارین نقش قابل توجهی در بروز اختلال اوتیسم دارد، گفت: تحقیقات نشان داده که مادرانی که فرزندشان با سزارین به دنیا میآیند، احتمال بروز این اختلال در آنها افزایش مییابد.
به گزارش شفاآنلاین، محمدتقی جغتایی مشاور وزیر بهداشت در امور توانبخشی در خصوص دلایل آمار افزایش کودکان مبتلا به اوتیسم(Autism) در کشور توضیح داد: شناسایی این کودکان در سالهای اخیر بسیار دشوار بود به طوری که بسیاری از آنها قابل شناسایی نبودند، اما در حال حاضر با امکانات تشخیصی، این افراد به راحتی شناسایی میشوند، همچنین باید توجه کنیم که تغییرات سبک زندگی، آلودگی هوا و اختلالات بعد و قبل از تولد از جمله دلایل افزایش شمار این بیماران به شمار میرود.
وی با بیان اینکه سزارین نقش قابل توجهی در بروز اختلال اوتیسم دارد، گفت: تحقیقات نشان داده که مادرانی که فرزندشان با سزارین به دنیا میآیند، احتمال بروز این اختلال در آنها افزایش مییابد، اما علت دقیقی برای بروز این اختلال وجود ندارد و عوامل متعددی در این زمینه دخیل هستند.
مشاور وزیر بهداشت در امور توانبخشی گفت: ما با سازمان بهزیستی در خصوص تدوین برنامههای غربالگری و توانبخشی همکاری مشترک زیادی داریم.
وی دلیل مشخص نبودن آمار مبتلایان به این بیماری را نبود نظام ثبت بیماری در کشور دانست و گفت: تا زمانی که نظام ثبت بیماریها در کشور نداشته باشیم، نمیتوانیم آمار دقیقی از مبتلایان ارائه دهیم و آمارهای ارائه شده صرفا براساس مطالعات میدانی و خوشهای ارائه میشود.
جغتایی تصریح کرد: اوتیسم از جمله بیماریهایی است که در این پروژه قرار خواهد گرفت و هماکنون این سامانه با همکاری دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در این شهر راهاندازی شده و در حال گذراندن مراحل نهایی است.
وی در پایان گفت: برآورد ما این است که تا قبل از مهرماه در استان اصفهان این فعالیت آغاز شود و به تدریج بتوانیم در سایر استانها شاهد آغاز سامانه نظام ثبت بیماریها(diseases) باشیم.