اختلال در ژنها شایع ترین بیماری عصر مدرن را رقم می زند
کارشناسان دانشگاه ادینبورگ درجدیدترین پژوهشهای خود برروی ۳۰۰ هزار فرد داوطلب دریافتند بیش از ۸۰ ژن در بروز افسردگی موثراست
شفاآنلاین>سلامت> بروز اختلال درعملکرد ژنهای بدن میتواند سبب ابتلای افراد به شایعترین بیماری روانی درعصر مدرن شود.
به گزارش شفاآنلاین، کارشناسان دانشگاه ادینبورگ درجدیدترین پژوهشهای خود برروی ۳۰۰ هزار فرد داوطلب دریافتند بیش از ۸۰ ژن در بروز افسردگی موثراست. تاکنون ۴۰ ژن موثر در افسردگی شناسایی شده است، اما یافتههای جدید تعداد ژنهای درگیر در ایجاد شایعترین اختلال روانی دنیا را بیش از ۸۰ ژن اعلام کرده است. همه ساله میلیونها نفر درسراسر دنیا دچار افسردگی شده و مسیر زندگی آنها دگرگون میشوند، حتی عده زیادی از مبتلایان دچار ناهنجاریهای اخلاقی، چون تمایل به خودکشی (Suicide)و رفتارهای خشونت زا میشوند.
هنوز مشخص نیست که چرا برخی از افراد بیشتر ازسایرین دچار بیماری افسردگی میشوند، محققان اعتقاد دارند فعالیت برخی سیناپسهای اتصال دهنده کوچک در مغز میتواند سبب اختلال در عملکرد سیگنالهای الکتریکی و شیمیایی مغزی شوند.
کارشناسان همچنین دریافتند میزان ابتلای زنان به افسردگی(Depression) بیشتراز مردان هست و دلیل این مشکل دگرگونیهای هورمونی و نیز احساساتی بودن زنان هست.
نوسانهای هورمون سروتونین نیز در ایجاد افسردگی در افراد موثرهست، این ماده شیمیایی که سبب ایجاد احساس خوب ومثبت درافراد میشود در فرآیندهای ارتباطی مغز موثراست.
برهم خوردن تعادل هورمون سروتونین میتواند سبب اختلالهای خلقی و بروز مواردی، چون وسواس فکری و حتی افکارجنون آمیزشود.
نتیجه پژوهش درباره نقش ژنها درابتلای افراد به بیماری افسردگی در مجله (Nature Communications) منتشر شده است.
افسردگی به دلایل مختلفی به وجود میآید و حتی کودکان هم میتوانند دچار افسردگی شود. کارشناسان امیدوارهستند درآینده با پیشرفتهای علمی بتوانند راهکارهای جدیدی برای کمک به درمان و جلوگیری از بروز این بیماری درافراد شناسایی کنند.