در نوع ژنتیکی از نوزادی متوجه این مشکل در کودک میشوند. این نوع ممکن است همراه با اختلالاتی در قلب و ریه باشد که درمان این نوع فرورفتگی سینه از سن ۴ سالگی به بعد پیشنهاد میشود.

شفا آنلاین>سلامت>یک متخصص استیوپاتی گفت: اگر فرورفتگی قفسه سینه پیش از بلوغ تشخیص داده شود میتوان از درمان غیرجراحی برای رفع آن استفاده کرد.
به گزارش
شفا آنلاین:دکتر جواد مینایی ، درباره فرورفتگی سینه
با بیان اینکه فرورفتگی قفسه سینه نوعی بد شکلی در قسمت جلویی قفسه سینه است که باعث فرورفتگی در این قسمت میشود، گفت: فرورفتگی قفسه سینه به نام علمی pectusexcavatum شناخته میشود و به دو نوع ژنتیکی و باعلت ناشناخته تقسیم میشود.
وی ادامه داد: در نوع ژنتیکی از نوزادی متوجه این مشکل در کودک میشوند. این نوع ممکن است همراه با اختلالاتی در قلب و ریه باشد که درمان این نوع فرورفتگی سینه از سن ۴ سالگی به بعد پیشنهاد میشود. اما نوع باعلت ناشناخته در سنین بلوغ رخ میدهد و درمان آن نیز باید بلافاصله شروع شود.
این متخصص استیوپاتی با اشاره به اینکه درمان این نوع ناهنجاری به دو صورت جراحی و غیر جراحی است، اظهار کرد:درمان به شیوه جراحی به دو منظور انجام میشود؛ افزایش عملکرد قلبی -ریوی و درمان با هدف زیبایی.
وی با بیان اینکه اگر بیمارمشکل قلبی و ریوی نداشته باشد و قبل از بلوغ مشکل وی تشخیص داده شود، میتوان با درمان غیرجراحی نیز پیشرفت، عنوان کرد: اسکن سهبعدی نوعی تکنولوژی جدید غیرجراحی است که میتواند به این افراد کمک کند وبا اسکن سطح بدن و انجام محاسبات ریاضی میتواند قعر فرورفتگی و میزان آن را مشخص کند.
مینایی خاطرنشان کرد: استفاده از این تکنولوژی با هدف پیگیری درمان وارزیابی میزان پیشرفت درمان به صورت دورهای انجام شده و ضرری مثل اشعه رادیوگرافی را نیز متوجه بیمار نمیکند.
وی اضافه کرد: وسیله ای به نام vaccum bell با یک فشار منفی باعث میشود که این فرورفتگی به حالت نرمال بازگردد اما ضروری است بیمار قبل از این روش درمان مورد چکاپ کامل قلب و ریه قرار گیرد. نکته مهم این است که این درمان فقط برای افرادی که بالغ نشده و استخوان قفسه سینه آنها غضروفی بوده و هنوز استخوانی نشده است به کار میرود، افرادی که پس از بلوغ به پزشک مراجعه میکنند مورد درمان غیرجراحی قرار نمیگیرند.
این متخصص توانبخشی تصریح کرد: ورزشهای اصلاحی مانند شنای سوئدی و شنا روی دیوار نیز کمک میکنند که این فرورفتگی اندکی برطرف شده و در کاهش این بدشکلی موثر است.
این متخصص استیوپاتی اظهار کرد: این بیماری در پسرها شایعتر بوده و نسبت ابتلا به آن میان پسرها و دخترها ۶ به ۱ است اما علت این موضوع مشخص نیست.طبنا