در حال حاضر وضعیت جامعه در شاخص سلامت روانی، اوضاع مناسبی ندارد و درصد بالایی از اعضای جامعه نیاز به دریافت مراقبتهای روانی دارند
شفاآنلاین>سلامت> وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه بیماریهای روانی هزینههای بالایی را به جامعه اعمال میکنند، گفت: در تلاش هستیم با گسترش طرح «بیمه فراگیر اجتماعی» گامی در جهت گسترش امنیت روانی اعضای جامعه برداریم.
به گزارش شفاآنلاین، علی ربیعی درهمایش پیگیری مطالبات انجمن علمی روانپزشکان ایران در حاشیه سی و چهارمین کنگره سالانه انجمن علمی روانپزشکان ایران، با اشاره به شرایط هشدار در میزان سلامت روانی جامعه تصریح کرد: در حال حاضر وضعیت جامعه در شاخص سلامت روانی، اوضاع مناسبی ندارد و درصد بالایی از اعضای جامعه نیاز به دریافت مراقبتهای روانی دارند.
وی افزود: یکی از علل بیماریهای روانی(Psychological) شامل بخش فیزیکی، زیست شناختی، مصرف مواد مخدر و کمبود مواد غذایی و معدنی است که وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تمرکز زیادی برای حل مشکلات این بخش انجام داده است.
وی با اشاره به اینکه بخشی از سرمایهگذاریهای وزارت رفاه روی عوامل فیزیکی به نتایج چندان خوبی در حوزه عمل نرسیده است، افزود: حضور روانپزشکان در این وزارتخانه باعث تولید دانش در این زمینه شده است.
در حال حاضر وزارت رفاه روی امنیت غذایی مادران دارای سوءتغذیه و تمرکز بر هزار روز نخست زندگی هر نوزاد سیاستگذاریهایی را انجام داده است و یکی از این سیاستها توزیع یک وعده غذای گرم در روستاهای مناطق محروم است. ربیعی با تأکید بر انجام آزمایش های غربالگری در افزایش بهبود وضعیت روانی اعضای جامعه ادامه داد: اخیراً پیشنهاد انجام غربالگری ژنتیکی به مجلس برده شده است. همچنین تلاش خواهیم کرد تا روی اعضای صندوق بازنشستگی کشور تست غربالگری بیماری آلزایمر نیز امکانپذیر شود.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی(social) با اشاره به تلاش این وزارتخانه در تحت پوشش قرار گرفتن داروهای مربوط به حوزه روانپزشکی گفت: تلاش کردیم تا در شورای عالی بیمه داروهای تولید داخل که مربوط به حوزه روانپزشکی هستند تحت پوشش قرار بگیرند.
ربیعی با اشاره به عوامل اجتماعی و محیطی تأثیرگذار بر سلامت روانی اظهار کرد: عوامل اجتماعی مؤثر در این زمینه مربوط به حوزه اشتغال، فقر، انزوای اجتماعی، استرس شغلی و سطح اعتماد اجتماعی هستند. با وجود انتقاداتی که بر نظرات مارکس بهعنوان یک اقتصاددان وجود دارد، معتقدم نظر این اندیشمند در مورد کار بهعنوان جوهره زندگی اجتماعی انسانها دیدگاه درستی است چرا که کار و فعالیت اقتصادی سرمایه مادی و معنوی انسانها را تشکیل میدهد و به افراد هویت میبخشد.
وی با انتقاد از سیاستهای نادرست مسبب بیکاری جوانانی که از دهه 60 تا 80 در سنین فعالیت اقتصادی قرار دارند، تصریح کرد: در حال حاضر تلاش میکنیم تا شکاف موجود بین نیروهای شاغل و بیکار را با اصلاح این سیاستها کاهش دهیم. سالانه نزدیک به یک میلیون و 200هزار شغل باید برای این افراد ایجاد شود که متأسفانه این میزان براحتی محقق نمیشود.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر در طول چهار سال دو میلیون شغل توسط وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی ایجاد شده است، ادامه داد: یکی از موضوعات مطرح شده توسط این وزارتخانه موضوع «رشد فراگیر ضدفقر» است که قصد داریم با استفاده از این سیاست مداخلاتی را در بازار کار و عرضه و تقاضای نیروی کار انجام دهیم.
ربیعی با اشاره به سیاست توسعه اشتغال در جامعه افزود: درصدد هستیم تا نگاه علمی به حوزه آسیبهای اجتماعی را ترویج دهیم.
وی با اشاره به علل اصلی طلاق در بین خانوادههای ایرانی اضافه کرد: در حال حاضر براساس مطالعاتی که انجام شده نخستین علت طلاق مربوط به نداشتن امنیت روانی و اجتماعی است. همچنین مسأله سوءظن جنسی همسران و نبود رابطه جنسی مناسب در بین آنان و در نهایت فقر و اعتیاد علل دیگر گسترش طلاق در جامعه هستند.
ربیعی با اشاره به هزینه 90 میلیاردی این وزارتخانه برای ورود درمان روانپزشکی در مراکز ترک اعتیاد اظهار کرد: تلاش کردیم تا متادون درمانی و درمان اعتیاد با داروها را با شیوه روانشناسی، رواندرمانی و توسعه مراکز TC که بهدنبال معالجه معتادان در سطح اجتماع هستند، جایگزین کنیم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه 20 درصد از افرادی که در مراکز تولیدی مشغول به کار هستند از اختلالات روانی و سوء مصرف مواد رنج میبرند، ادامه داد: تحقیقات نشان میدهد که رابطه قدیمی بین فقر و نابرابری و آسیبهای روانی دیگر قابل اعتنا نیست و امروز تنها طبقه پایین و فقیر اجتماع یا طبقه متمول شهری مصرفکننده مواد مخدر نیستند.