اسید فولیک :
به گزارش شفا آنلاین:مصرف
 اسیدفولیک در طوی دوران بارداری <pregnancy period>بخصو طب هفته های اول بارداری بسیار اهمیت
 دارد . مصرف این قرص حتی از سه ماه قبل از اقدام به بارداری باید شروع شود
 و به محض شروع بارداری تا پایان این دوره همچنان مصررف ادامه یابد . 
اسیدفولیک برای شکل گیری و تکامل سیستم عصبی جنین لازم است و مصرف به موقع و
 صحیح آن از نقص لوله های عصبی جنین جلوگیری میکند . بنابراین مصرف قرص 
اسیدفولیک در کنار منابع غذایی غنی از آن مثل : بروکلی ، گل کلم ، شلغم، 
چغندر، اسفناج، غلات کامل،حبوبات ( لوبیاها، نخود، عدس، نخودفرنگی ) ، کیوی
 ، کاهو ، مغزها ( گردو ، بادام ، فندق ) ، جگر و کله پاچه و تخم مرغ و ...
 ضروری می باشد .امروزه مکمل دیگری با نام یدوفولیک به بلزارر عرضه شده است
 که در کنار منبع اسید فولیک ، ید مورد نیاز بدن مادر باردار را نیر تامین 
میکند و جایگاه بهتری به عنوان مکمل نسبت به اسید فولیکهای سابق دارد .
آهن :
در
 دوران بارداری نیاز به آهن به ویژه در سه ماهه ی دوم و سوم بارداری افزایش
 می یابد . این میزان از نیاز به هیچ عنوان با هیچ ماده ی غذایی قابل جبران
 نیست و اهمیت مصرف مکمل آهن اینجا به خوبی مشخص است . خانمهای باردار حتما
 باید از پایان ماه چهارم بارداری یک عدد قرص سولفات فرو در روز مصرف کنند و
 تا سه الی چهار ماه پس از زایمان مصرف ان را ادامه دهند . کمبود آهن در 
مادران باردار میتواند منجر به محدودیت رشد جنین ، زایمان زودرس ، کم خونی 
جنین ، تولد نوزاد کوتاه قد ، کم خونی و نارسایی و کمبود وزن جنین شود .
منابع غنی آهن شامل : 
گوشت
 قرمز ، ماهی ، جگر و زرده ی تخم مرغ ، سبزیهای برگ سبز مثل اسفناج و جعفری
 حبوبات و میوههای خشک مخصوصا برگه زردآلو و دانههای روغنی می باشد.
نکته : 
منابع
 غذایی حاوی ویتامین ث، اسید سیتریک و اسید اسکوربیک مانند آب پرتقال، انبه
 و طالبی، منابع حاوی اسید مالیک و اسید تارتاریک مثل هویج و سیبزمینی و 
محصولات تخمیری مثل سس سویا عوامل افزایش دهنده جذب آهن در بدن هستند. به 
همین علت در کنار منابع آهن بهتر است دریافت شوند.
پزشک آنلاین
