کد خبر: ۱۴۶۳۲۹
تاریخ انتشار: ۱۱:۲۶ - ۱۷ فروردين ۱۳۹۶ - 2017April 06
دبیر اجرایی پنجمین کنگره مشترک قلب و عروق کشور درگفتگو با شفاآنلاین خبرداد:

کاهش چشمگیر سن ابتلا به بیماری عروق کرونر/ضعف آماری جدی درباره بیماران قلبی

شفاآنلاین : دبیر اجرایی پنجمین کنگره مشترک قلب و عروق کشور گفت:بررسی ها نشان می دهد متاسفانه سن ابتلا به بیماری عروق کرونر درکشور به شکل قابل توجهی کاهش پیدا کرده که با تغییر در سبک زندگی عموم مردم باید از این وضعیت نگران کننده خارج شویم.
دکترعلیرضا دهستانی،درگفتگوی اختصاصی با شفاآنلاین در باره آمار جراحی های قلب در کشور گفت: به دلیل نقصی که در داده ها آماری کشور وجود دارد آمار دقیقی از تعداد بیمارانی که در طول سال تحت عمل جراحی قلب قرار می گیرند وجود ندارد. مراکزی وجود دارد که بالغ بر 3 هزار عمل جراحی در سال انجام می دهد و در مقابل مراکزی هم هستند که چند صد عمل جراحی قلب در آنها انجام می شود.

 جراح قلب اظهار کرد:خلاء بحث کمبود اطلاعات آماری متأسفانه احساس می شود و زمان آن رسیده که این مشکل را به شکلی مطلوب برطرف کنیم و یک بانک جامع و کامل از اطلاعات بیمارن داشته باشیم که بتوانیم در هر زمان و در هر نقطه از کشور به آن دسترسی داشته باشیم تا اطلاعات و آمار های که نیاز داریم را از آن استخراج کنیم و بتوانیم برنامه ریزی و سیاست گذاری درستی نسبت به آن داشته باشیم.

وی درباره آمار مراکز جراحی قلب گفت:درحال حاضر بالغ بر 100 مرکز جراحی قلب در کشور داریم و تقریباً همه استان ها و حتی شهرستان ها هم مراکز جراحی قلب دارند . برخی از استان ها نیز چندین مرکز جراحی قلب دارند ولی آمار دقیق اش در دست نیست.

استادیار دانشکده علوم پزشکی تهران گفت:شایع ترین بیماری قلبی که ما با آن مواجه هستیم، گرفتگی عروق کرونر (تصلب شرایین) است که درصد زیادی از عمل های جراحی قلب را شامل می شود ومتأسفانه سن ابتلا به آن پایین آمده است.

وی تصریح کرد: درتمام جوامع دنیا با افزایش سن، بیماری عروق کرونر ایجاد می شود و این طبیعی است ولی متاسفانه ما در کشورمان می بینیم سیر ابتلا به این بیماری کاهش پیدا کرده و افرادی هستند که در سن 40 یا 45 سالگی به این بیماری مبتلا می شوند.

وی اظهار کرد: در گذشته این بیماری، گریبانگیر افراد مسن بود ولی در حال حاضر این طور نیست و افراد در سنین جوانی نیز گرفتار این بیماری می شوند و این روند بسیار نگران کننده است.

دکتر دهستانی در باره راهکارهای کاهش سن ابتلا به بیماری تصلب شرایین گفت: باید به واسطه فرهنگ سازی و تغییر سبک زندگی از این وضعیت خطرناک کاهش سن ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی خارج شویم. ضمن اینکه فاکتورهای بیماری عروق کرونر شناخته شده است و اگر ما بتوانیم از فاکتورهای خطر جلوگیریم و پیشگیری کنیم مسلماً می توانیم روند ابتلا را نیز کم کنیم. وی افزود: فاکتورهایی مانند فشار خون، دیابت، چاقی، افزایش چربی خون، استعمال دخانیات و استفاده از تغذیه صحیح و ورزش و این ها مواردی است که می توان آنها را تغییر داد و مسلماً با رعایت و کنترل این موارد و تغییر در سبک زندگی باعث کاهش سن ابتلا می شویم.
نظرات بینندگان