رژیم غذایی نامناسب، یک عامل خطر عمده برای مرگومیر ناشی از بیماریهای قلبی عروقی بوده و بنابراین، سزاوار توجه از سوی تصمیمسازان در آمریکا در هنگام تنظیم برنامههای سلامت است
شفا آنلاین:یک مطالعه جدید برآورد کرده رژیمهای غذایی ناسالم <Unhealthy diets>ممکن است با حدود ۴۰۰
هزار مرگومیر زودهنگام ناشی از بیماری قلبی و سکته مغزی در سال ۲۰۱۵
ارتباط داشته باشد.به گزارش
شفا آنلاین:این
موضوع تنها شامل چیزهایی مانند نمک و چربیهای ترانس که شما باید از آنها
اجتناب کنید، نمیشود. همچنین به گفته محققان، این مرگومیر فراوان ممکن
است با آنچه در رژیم غذایی شما غایب است، باشد؛ مثل آجیل و دانهها،
سبزیجات و غلات کامل.
دکتر
اشکان افشین، سرپرست این مطالعه از دانشگاه واشنگتن در سیاتل آمریکا و
استادیار بهداشت جهانی در موسسه معیارهای سلامت و ارزیابی این دانشگاه
میگوید: «بیماریهای قلبی عروقی، علت شماره یک مرگومیر در ایالات متحده
هستند و بیش از هر عامل دیگری، باعث مرگ افراد در سال ۲۰۱۵ شده است.»
افشین
میافزاید: «رژیم غذایی نامناسب، یک عامل خطر عمده برای مرگومیر ناشی از
بیماریهای قلبی عروقی بوده و بنابراین، سزاوار توجه از سوی تصمیمسازان در
آمریکا در هنگام تنظیم برنامههای سلامت است.»
نتایج
این مطالعه نشان میدهد که میتوان با رژیم غذایی بهبودیافته، مانع از
نزدیک به نیمی از مرگومیرهای مرتبط با بیماریهای قلبی و سکته مغزی
(بیماریهای قلبی عروقی) در ایالات متحده شد.
بحث
در مورد سیاستهای غذایی در این کشور، متمایل به تمرکز بر کاهش غذاها و
مواد مغذی ناسالم مانند چربیهای ترانس، نمک و نوشیدنیهای شیرینشده با
شکر است؛ اما این مطالعه آشکار کرد که تعداد زیادی از مرگومیر مرتبط با
قلب، ممکن است ناشی از عدم مصرف غذاهای سالم باشد.
این
مطالعه حاکی از نیاز فوری به اجرای سیاستهایی است که غذاهای سالم مانند
آجیل، غلات کامل و سبزیجات را همانند مواد غذایی ناسالم، هدف قرار دهند.
دادههای
این مطالعه از نظرسنجی سلامت ملی و تغذیه آمریکا بین سالهای ۱۹۹۰ تا ۲۰۱۲
گرفته شده است. محققان از دادههای دسترسی به مواد غذایی سازمان غذا و
کشاورزی ملل متحد و منابع دیگر نیز استفاده کردند.
آنها
با نگاهی به مرگومیر ناشی از بیماریهای قلبی و عروق خونی ایالات متحده
در ۲۰۱۵ دریافتند انتخاب رژیمهای غذایی ناسالم و عدم مصرف غذاهای سالم، در
مرگ بیش از ۲۲۲ هزار مرد و ۱۹۳ هزار زن نقش داشته است. با این حال این
مطالعه نمیتواند یک رابطه علت و معلولی مستقیم را اثبات کند.
مصرف
کم آجیل و دانهها، احتمالا موجب حدود ۱۲ درصد از این مرگومیرها شده است.
استفاده اندک از سبزیجات نیز نزدیک به ۱۲ درصد از مرگومیر بیماریهای
قلبی و سکته مغزی را به خود اختصاص داده است. مصرف کم غلات کامل ممکن است
با بیش از ۱۰ درصد از این مرگها مرتبط بوده باشد. به گفته افشین، مصرف
بیشازحد نمک به احتمال زیاد باعث ۹ درصد از مرگومیرها شده است. سپید
منبع: HealthDay