طول دوره آموزش پزشکی عمومی از ۷ سال به ۶ و نیم سال کاهش یافت. کاهش طول دوره آموزش با حذف و یا کاهش بخش های غیر ضروری ، بیش از حد تکرار شده و یا مواردی که الزامی برای وجود در برنامه ندارد صورت می گیرد.
شفا آنلاین:دکتر طاهره چنگیز روز گذشته در حاشیه برگزاری جلسه شورای آموزش پزشکی عمومی و در گفت و گو با خبرنگار وبدا، هدف از تشکیل این جلسه را ارائه گزارش وضعیت موجود و اقدامات انجام شده برای بهبود آموزش پزشکی عمومی و بررسی پیشنهادات در این خصوص بیان کرد و گفت: ما مکلف هستیم که برنامه آموزش پزشکی عمومی را با براساس نیازها و تغییرات محیط خدمات سلامت بازنگری کنیم به همین دلیل لازم است برای بازنگری ابتدا چارچوب برنامه کلی تصویب شود.
به گزارش شفا آنلاین،دبیر شورای آموزش پزشکی عمومی یکی از مصوبات مطرح شده را بررسی طول دوره پزشکی عمومی بیان کرد و گفت: بازنگری مراحل تحصیل در دوره پزشک عمومی، انواع آزمون های جامع در طول تحصیل، ضرورت کاهش محتواهای موجود و تایید محتوا در حد محتواهای ضروری از مصوبات این جلسه بود.
وی ادامه داد: در تلاش هستیم حجم مطالب غیر ضروری را تا آنجا که ممکن است در برنامه ها کاهش دهیم. دکتر چنگیز ضمن اشاره به بازنگری در نحوه ارائه برنامه های آموزشی پزشکی به عنوان یک دیگر از مصوبات جلسه شورای آموزش پزشکی عمومی، افزود: با توجه به تنوع شرایط و امکانات موجود در دانشگاهها نمی توان انتظار داشت که همه دانشگاهها الزاما از یک قالب بدون انعطاف در برنامه تبعیت کنند و از طرف دیگر باید مطمئن باشیم که در تمام دانشگاهها سرفصلها و اهداف ضروری آموزش پزشک همومی پوشش داده می شود. از این رو، بر اساس مذاکرات این جلسه، موافقت شد که اجزای برنامه جدید حول محور ضروریات یادگیری تدوین و در قالب قطعاتی همانند قطعات یک پازل ارائه شود که به دانشگاه ها امکان دهد که چیدمان دروس را با استفاده از این قطعات کوچک و بر اساس ضوباط کلی برنامه و امکانات دانشگاه خودشان تعیین کنند. این اقدام در عین ایجاد اطمینان از مراعات سرفصلهای ضروری و ضوابط و استانداردهای برنامه، امکان انعطاف در برنامه را تا حدودی به دانشگاهها خواهد داد.
دبیر شورای آموزش پزشکی عمومی با بیان این که در این مصوبات طول دوره آموزش پزشکی عمومی از ۷ سال به ۶ و نیم سال کاهش یافته است، افزود: کاهش طول دوره آموزش با حذف و یا کاهش بخش های غیر ضروری ، بیش از حد تکرار شده و یا مواردی که الزامی برای وجود در برنامه ندارد صورت می گیرد.
دکتر چنگیز با تاکید بر این که این مصوبات هنوز نهایی نشده است، گفت: بعد از بازنگری کامل سرفصلها، مجددا این مصوبات در جلسه شورای آموزش پزشکی بررسی می شوند و در صورت تصویب نهایی به دانشگاه های علوم پزشکی ابلاغ می شوند.
وی در ادامه به اضافه شدن واحد درس طب سنتی به دروس آموزش پزشکی اشاره کرد و گفت: طب سنتی جایگزین برخی دروس غیرضروری در آموزش پزشکی می شود و معادل ۳ واحد درسی هم در علوم پایه و دوره مقدمات بالینی تحت عنوان آداب پزشکی پیشنهاد شده است که شامل موارد مهارت های یادگیری و مطالعه، رفتار حرفه ای، مهارتهای ارتباطی، مهارتهای جستجو و استفاده از منابع علمی، و .. است. این مباحث به تدریج در کوریکولوم جدید به صورت رسمی اضافه خواهد شد.
دکتر چنگیز در پایان گفت: در حال حاضر برخی از دانشگاه های علوم پزشکی این دروس را به صورت انتخابی ارائه می کنند که تجربه مناسبی برای استفاده در برنامه به صورت رسمی فراهم کرده است.