کد خبر: ۱۲۹۲۶۴
تاریخ انتشار: ۰۷:۳۰ - ۱۲ آبان ۱۳۹۵ - 2016November 02

نگاهی به آلودگی های بافت منسوجات

بررسی های پژوهشگران سوئدی نشان می دهد که لباس ها حاوی صدها مواد شیمیایی هستند که جدای از مواد تولید کننده شان بوده و حتی پس از شستشو نیز بسیاری از آن ها بر لباس باقی می مانند و خطر ابتلای افراد را به حساسیت های پوستی و آلرژی افزایش می دهند.

شفا آنلاین:مطالعات جدید انجام شده توسط محققان دانشگاه استکهلم (Stockholm University) سوئد نشان می دهد که برخی سموم و مواد شیمیایی موجود در لباس ها حتی پس از شستشو نیز در آن ها باقی می مانند. پژوهشگران شصت دست لباس از زنجیره لباس های سوئدی و لباس های بین المللی را مورد آزمایش و بررسی قرار دادند و دریافتند که صدها ماده شیمیایی در این لباس ها وجود دارد که حتی پس از شستشو نیز بسیاری از آن ها باقی می مانند .

به گزارش شفا آنلاین:قابل توجه است ، بیشتر این مواد شیمیایی که شناسایی شده اند در میان مواد شیمیایی به کار رفته در زمان تولید پارچه و لباس وجود نداشته و احتمال می رود که این مواد در طول حمل و نقل ، جابه جایی و لمس لباس ها را آلوده کرده باشند . 

 قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی می تواند خطر ابتلا به حساسیت و آلرژی هایی مانند حساسیت های پوستی را افزایش دهد . همچنین این مواد می توانند اثرات سوئی بر سلامت افراد و محیط زیست داشته باشند

علاوه بر موارد فوق، این محققان دریافتند که قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی می تواند خطر ابتلا به حساسیت و آلرژی همانند حساسیت های پوستی را افزایش دهد . همچنین این مواد می توانند اثرات سوئی بر سلامت افراد و محیط زیست داشته باشند .

جووانا لونگو (Giovanna Luongo) از پژوهشگران این تیم تحقیقاتی در رابطه با این مواد شیمیایی می گوید : « برخی از این مواد شیمیایی سرطان زا بوده و همچنین باعث آلودگی محیط های آبی و دریایی می شوند . »

بر اساس آزمایش های انجام شده ، مشخص شده که این مواد می توانند به پوست نفوذ کرده و تاثیرات منفی را بر سلامت آن بر جای گذارند. در این مطالعات چهار گروه از این مواد شیمیایی مورد بررسی و آنالیز قرار گرفتند و به واسطه اطلاعات به دست آمده ، می توان گفت که کوینولین (quinolines) و آمین های آروماتیک (aromatic amines) در بالاترین غلظت پلی استر قرار دارند . کتان از غلظت بالایی از بنزوتیازول (benzothiazoles) برخوردار است و هیچ تفاوتی با کتان آلی نیز وجود ندارد .

قابل توجه است که در مرحله بعدی بررسی ها ، لباس های مورد مطالعه قرار گرفته ، شسته شده و مجددا برای آزمایش های مواد شیمیایی مورد بررسی قرار گرفتند . مواد شیمیایی که در فرآیند شستشو از لباس جدا شده و وارد آب می شوند ، تهدیدی برای محیط زیست آبی خواهند بود و مواد شیمیایی باقی مانده بر روی لباس ها نیز خطری بالقوه در ابتلا افراد به بیماری های پوستی محسوب می شوند .

لازم به توضیح است که این مطالعات و پژوهش ها مشخص نکرده که تا چه حد و چگونه این مواد شیمیایی موجود در لباس می تواند خطرناک باشد و چه مدت طول می کشد اثر منفی آنها بر سلامت فرد نمایان شود . به نظر می رسد محققان نیازمند تحقیقات و بررسی های بیشتری در این رابطه هستند تا بتوانند پاسخ این پرسش ها را پیدا کنند .

نظرات بینندگان