شفا آنلاین>سلامت>یک متخصص اورولوژی و فلوشیپ بیماری های کلیوی گفت: مواد نگهدارنده موجود در غذاها و نوشیدنی ها موجب بروز بیماری هایی چون ناباروی و سرطان می شود.

به گزارش شفا آنلاین،سعید آراسته متخصص اورولوژی و فلوشیپ بیماری های کلیوی اظهار داشت:سدیم متابی سولفیت به عنوان یک عامل ضد عفونی کننده و نگهدارنده در مواد غذایی و نوشیدنی ها استفاده می شود.
وی
ادامه داد: اگر محفظه ای که محلول در آن واقع شده کاملاً عایق بندی نشده
باشد به سرعت با رطوبت هوا ترکیب شده و اکسیده می گردد و در شرایط نگهداری
غلط، ممکن است به تشکیل دانه های سخت در محصول منجر گردد.
این
متخصص اورولوژی و فلوشیپ بیماری های کلیوی درباره آثار مخرب این ماده
نگهدارنده، افزود: مهمترین اثر منفی این ماده نگهدارنده در غذاها را
می توان آسیب زدن بر تقسیم و سلامت سلول های نابالغ ، ایجاد سرطان و افزایش
روند پیری برشمرد.
آراسته
علاوه بر اشاره به تاثير منفي ماده نگهدارنده متابي سولفيت سديم بر
ناباوري مردان، مصرف مواد غذایی را براي كاهش عوارض ياد شده
پيشنهاد کرد و گفت: خوشبختانه مواد جایگزینی برای جلوگیری از آثار منفی این
ماده مضر نگهدارنده در دل طبیعت وجود داشته که می توان به
میوه های حاوی رنگ دانه های قرمز چون توت و انگور قرمز، تمشك، توت
سياه و آلوي سياه اشاره کرد.
وی
تصریح کرد: این مواد سرشار از رزوراترول و آنتی اکسیدان بوده که به عنوان
خنثی کننده آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد اکسیژن، اکسیده شدن آنها
کاربرد دارند و شرایط بهتری را برای سوخت و ساز و فعالیت سلول ها فراهم می
کنند.
این
متخصص اورولوژی و فلوشیپ بیماری های کلیوی یادآور شد: تأثير مواد ضدعفونی
کننده و نگهدارنده در برخي موارد حتي در حد مجاز هم مي تواند مشكل ساز باشد
و توصیه می شود تا افراد از مصرف بیش ازحد غذاها و نوشيدني هاي حاوي
مواد نگهدارنده پرهیز کنند.