کد خبر: ۳۷۲۵۲۰
تاریخ انتشار: ۱۹:۱۲ - ۰۷ دی ۱۴۰۴ - 2025December 28

روند صعودی شیوع آنفلوانزا در بیماران سرپایی

وزارت بهداشت اعلام کرد که در هفته جاری، نسبت نمونه‌های مثبت از نظر آنفلوانزا، در بیماران سرپایی، افزایش و در بیماران بستری، اندکی کاهش نشان داده است ولی همچنان بیش از دو برابر آستانه هشدار بالا قرار دارد.

شفاآنلاین »سلامت» مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت اعلام کرد که بر اساس داده‌های نظام مراقبت دیده‌وری تنفسی دو عامل بیماری‌زای آنفلوانزا و کووید ۱۹ در هفته اول دی ماه ۱۴۰۴ (برابر با هفته چهلم سال جاری) نسبت موارد دارای علائم عفونت‌های تنفسی، هم در مراجعین سرپایی و هم در مراجعین بستری، اندکی کاهش یافته به طوری که ۱۱.۲ درصد از مراجعین سرپایی، دارای علائم شبه آنفلوانزا و ۱۱.۳ درصد از مراجعین بستری، دارای علائم تنفسی شدید (SARI) بوده‌اند.

 به گزارش شفاآنلاین در این نظام مراقبت دیده‌وری، از میان ۲۵۱ نمونه تنفسی اخذ شده از مراجعین با تظاهرات یادشده، درصد مثبت آزمایش PCR آنفلونزا ۲۱.۵ درصد و درصد مثبت آزمایش PCR کووید-۱۹، کمتر از یک درصد (۰.۳ درصد) بوده است.

در این هفته نسبت نمونه‌های مثبت از نظر آنفلوانزا، در بیماران سرپایی، افزایش و در بیماران بستری، اندکی کاهش نشان داده است ولی همچنان بیش از دو برابر آستانه هشدار بالا قرار دارد. لازم به ذکر است که تایپ و ساب تایپ (نوع و زیرگونه) غالب به ترتیب A و H۳N۲ بوده است.

نسبت نمونه‌های تنفسی مثبت از نظر کووید-۱۹ همچنان در سطح پایینی قرار دارد. 

یافته‌های حاصل از نظام مراقبت غیردیده‌وری حاکی از آن است که در هفته اول دی ماه، در استان‌های هرمزگان، آذربایجان شرقی، گلستان، آذربایجان غربی، فارس، گیلان و کهگیلویه و بویراحمد همچنان درصد مثبت آنفلوانزا بیش از ۳ برابر آستانه هشدار بالاست. در عین حال استان‌هایی مانند قم، خراسان رضوی و خراسان جنوبی که زودتر وارد موج شده بودند، زودتر نیز از موج خارج شدند.

برچسب ها: بیماری
نظرات بینندگان