کد خبر: ۳۷۰۵۵۲
تاریخ انتشار: ۱۰:۴۸ - ۲۸ آبان ۱۴۰۴ - 2025November 19

خطرات جدی چای برای سلامت

یک متخصص گوارش برخی از عادات مرتبط با چای را که برای سلامت روده و کبد خوب نیستند، به اشتراک گذاشته است.

شفاآنلاین »سلامت»ما ایرانی‌ها به‌شدت علاقه‌مند به خوردن چای هستیم و چای‌خوردن ما زمان نمی‌شناسد و اغلب دست‌کم همراه با صبحانه و پس از ناهار و شام چای می‌خوریم. اما آیا می‌دانستید که نوشیدن چای با معده خالی برای سلامت روده و کبد خوب نیست؟

به گزارش شفاآنلاین   دکتر سوراب ستی، متخصص گوارش که در دانشگاه‌های هاروارد و استنفورد آموزش دیده، اخیرا در پستی در اینستاگرام، برخی از عادات مرتبط با چای را که برای سلامت روده و کبد خوب نیستند، به اشتراک گذاشته است.

چای با معده خالی: باعث تحریک پوشش معده و منجر به رفلاکس، حالت تهوع و ناراحتی می‌شود.
شکر و چای‌های شیرین: به‌گفته‌ سوراب، چای سرد یا چای همراه شیر و شکر منجر به کبد چرب و خطر دیابت می‌شود.
مصرف بیش از حد عصاره چای سبز: مصرف بیش از حد مکمل چای سبز، نه چای دم کرده، با سمیت کبدی نادر اما واقعی مرتبط است.
چای خیلی داغ: طبق گفته‌ سوراب، نوشیدن چای خیلی داغ یا هر چیزی که دمای آن بالای 65درجه سانتی‌گراد باشد، می‌تواند خطر ابتلا به سرطان مری را افزایش دهد.
چای آخر شب یا چای سبز: اگر شب چای بنوشید، کافئین ساعت‌ها در بدن باقی می‌ماند، خواب را مختل می‌کند و این امر بر سلامت کبد تأثیر بیشتری می‌گذارد.



چگونه مضرات چای را کاهش دهیم؟

 


مصرف به اندازه: به‌طور کلی، مصرف 3تا 4فنجان چای در روز برای اکثر افراد بی‌خطر است. مصرف بیش از حد ممکن است منجر به مشکلات گوارشی یا دیگر عوارض جانبی شود.


پرهیز از مصرف چای با غذا: چای می‌تواند جذب برخی مواد معدنی مانند آهن را کاهش دهد. بهتر است چای را حداقل یک ساعت پس از وعده غذایی بنوشید تا جذب آهن تحت‌تأثیر قرار نگیرد.


خرید چای با کیفیت: برخی از چای‌ها ممکن است حاوی مواد شیمیایی یا آلودگی‌های زیست‌محیطی باشند. برای کاهش خطرات، چای‌های با کیفیت و ارگانیک را انتخاب کنید.

برچسب ها: عوارض چای پررنگ
نظرات بینندگان