کد خبر: ۳۶۹۸۷۰
تاریخ انتشار: ۱۳:۲۰ - ۱۵ آبان ۱۴۰۴ - 2025November 06

خطر مسمومیت با کافئین

در پی گسترش‌ فرهنگ مصرف‌ قهوه‌های‌غلیظ و پرکافئین، عضوهیات علمی گروه فارماکولوژی وسم‌شناسی دانشگاه علوم‌پزشکی شیراز نسبت به عوارض جدی مصرف بی‌رویه این نوشیدنی‌ها هشدار داد.

شفاآنلاین »سلامت»  دکتر مرضیه راشدی‌نیا‌ گفت: اگرچه مصرف متعادل قهوه می‌تواند بخشی از یک رژیم غذایی سالم باشد، اما مصرف نوشیدنی‌هایی با غلظت بسیار بالای کافئین، می‌تواند به «مسمومیت با کافئین» منجر شود که علائمی شبیه به مسمومیت با مواد روانگردان و محرک دارد.‌

به گزارش شفاآنلاین وی ادامه داد: بروز نشانه‌های قلبی ــ عروقی نظیر تپش قلب بسیار شدید، افزایش قابل‌توجه ضربان قلب، افزایش فشارخون و درد قفسه سینه، نشانه‌های عصبی نظیر لرزش شدید دست و بدن، بی‌قراری مفرط، سردردهای شدید، حملات پانیک (وحشت‌زدگی) و در موارد حاد، تشنج و نشانه‌های گوارشی مانند حالت تهوع، استفراغ و دردهای شکمی، ازجمله مواردی است که باید جدی گرفته شود.این متخصص سم‌شناسی افزود: کافئین یک محرک قوی سیستم عصبی مرکزی است و زمانی که دوز آن از حد مجاز (حدود ۴۰۰میلی‌گرم در روز برای بزرگسالان سالم) فراتر رود، به‌دلیل مسمومیت با کافئین، بدن دچار یک واکنش استرس شدید می‌شود که می‌تواند بسیار خطرناک باشد. برخی از این قهوه‌ها تنها در یک فنجان، نزدیک به کل کافئین مجاز روزانه یا حتی بیشتر از آن را دارد.وی افزود: قهوه‌فروشی‌ها و کافی‌شاپ‌ها نیز در این زمینه مسئولیت اجتماعی دارند که در این زمینه توصیه می‌شود برای محصولاتی مانند قهوه‌های روبوستا، شات‌های اضافه و قهوه‌های با برندهای پرکافئین ، به‌طور واضح و شفاف اطلاع‌رسانی کنند.
دکتر راشدی‌نیا ادامه داد: بهتراست روی منو یا درکنار نام این محصولات،عبارات هشداردهنده‌ای مانند «دارای کافئین بسیار بالا» یا «برای افراد حساس، بیماران قلبی و باردار توصیه نمی‌گردد» درج شود و کارکنان فروش نیز در مورد محتوای کافئین بالا و عوارض احتمالی آن آموزش ببینند تا بتوانند مشتریان را به‌درستی راهنمایی کنند.

نظرات بینندگان