شفاآنلاین»سلامت» مطالعات جدید نشان میدهد که برخی مواد غذایی نهتنها در حفظ سلامت مفاصل مؤثرند، بلکه میتوانند روند التهاب و فرسایش مفصلها را نیز کند کرده و حتی تا حدی معکوس کنند.
به گزارش شفاآنلاین؛ متخصصان تغذیه و پزشکان ارتوپدی پیشنهاد میکنند برای تقویت مفاصل، این گروههای غذایی را در رژیم روزانه خود بگنجانید:
ماهیهای چرب مانند سالمون، ساردین و خالمخالی سرشار از اسیدهای چرب امگا-۳ هستند که خاصیت ضدالتهابی دارند. همچنین گردو، دانههای چیا و کتان از منابع گیاهی امگا-۳ به شمار میروند. این چربیهای مفید میتوانند التهاب مفاصل را کاهش داده و از درد و سفتی آنها بکاهند.
مواد غذایی سرشار از کلسیم مانند شیر، ماست، پنیر و همچنین سبزیجات برگسبز مثل کلم پیچ و اسفناج به استحکام استخوانها کمک میکنند. ویتامین D نیز که در زرده تخممرغ، ماهیهای چرب و نور خورشید یافت میشود، باعث جذب بهتر کلسیم و کاهش خطر پوکی استخوان میشود. استخوانهای سالم، فشار کمتری به مفاصل وارد میکنند.
مصرف منابع پروتئینی باکیفیت مانند تخممرغ، مرغ بدون پوست، ماهی و همچنین حبوبات، عدس و سویا به ترمیم و ساخت مجدد بافتهای آسیبدیده مفصلی کمک میکند.
میوههایی چون توتها، گیلاس، پرتقال و کیوی و سبزیجاتی مانند بروکلی و فلفل دلمهای سرشار از آنتیاکسیدانها و ترکیبات ضدالتهاب طبیعی هستند که میتوانند آسیب مفصلی را کاهش دهند و حرکت مفاصل را بهبود بخشند.
مغزها و دانههایی چون بادام، تخمه کدو و آفتابگردان، همچنین حبوباتی مثل عدس و لوبیا، منابع خوبی از منیزیم و روی هستند. این مواد معدنی در عملکرد عضلات و بازسازی بافتهای مفصلی نقش کلیدی دارند.
زردچوبه با ماده فعال خود یعنی کورکومین و زنجبیل از جمله ادویههایی هستند که خواص ضدالتهابی قوی دارند. مصرف منظم آنها در غذا یا به شکل دمنوش، میتواند به کاهش التهاب و درد مفاصل کمک کند.
بنابر توصیههای «انجمن آرتریت آمریکا»، علاوه بر تغذیه مناسب، داشتن سبک زندگی سالم نیز حیاتی است:
حفظ وزن مناسب
انجام تمرینات منظم کششی و تقویتی
خواب کافی و کنترل استرس
اگر مفاصلتان نیاز به رسیدگی دارند، از همین امروز با چند تغییر کوچک در رژیم غذاییتان، اولین قدم را بردارید!