کد خبر: ۳۶۶۵۶۲
تاریخ انتشار: ۱۳:۱۴ - ۱۲ شهريور ۱۴۰۴ - 2025September 03

تایید داروی اوزمپیک در کانادا برای کاهش پیشرفت بیماری کلیوی در بیماران دیابتی نوع ۲

اوزمپیک که حاوی ماده فعال سمیگلوتاید (semaglutide) است، قبلاً برای کنترل قند خون در دیابت نوع ۲ و همچنین کاهش وزن در افراد مبتلا به چاقی تایید شده بود. این دارو از طریق کاهش اشتها و تنظیم هورمون‌های مرتبط با گلوکز، به کنترل بیماری کمک می‌کند.

شفاآنلاین»سلامت» وزارت بهداشت کانادا مجوز استفاده از داروی «اوزمپیک» (Ozempic) را برای کاهش سرعت افت عملکرد کلیه در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ صادر کرد. این تصمیم پس از انتشار نتایج یک مطالعه بین‌المللی کلینیکی به نام «FLOW» گرفته شد که نشان داد بیماران مصرف‌کننده اوزمپیک نسبت به گروهی که دارونما دریافت کردند، ۲۴ درصد کمتر در معرض وخامت کلیه و نارسایی آن قرار دارند. 

به گزارش شفاآنلاین اوزمپیک که حاوی ماده فعال سمیگلوتاید (semaglutide) است، قبلاً برای کنترل قند خون در دیابت نوع ۲ و همچنین کاهش وزن در افراد مبتلا به چاقی تایید شده بود. این دارو از طریق کاهش اشتها و تنظیم هورمون‌های مرتبط با گلوکز، به کنترل بیماری کمک می‌کند.

در مطالعه FLOW، علاوه بر کاهش خطر پیشرفت بیماری‌های کلیوی، مصرف‌کنندگان اوزمپیک همچنین کمتر در معرض خطر مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی-عروقی قرار داشتند، که از عوارض شایع و تهدیدکننده زندگی بیماران دیابتی محسوب می‌شود.

دکتر دیوید چرنی، نفرولوژیست و محقق اصلی بخش کانادایی این مطالعه در بیمارستان تورنتو جنرال، گفت: «بیماران معمولاً از دیالیز و پیوند کلیه می‌ترسند و این دارو می‌تواند با کاهش پیشرفت بیماری، این نگرانی‌ها را به طور چشمگیری کاهش دهد.»

این دارو با حمایت شرکت داروسازی Novo Nordisk و پس از بررسی دقیق متخصصان و انتشار نتایج در مجله معتبر New England Journal of Medicine مورد تایید نهایی سازمان بهداشت کانادا قرار گرفت.

به گفته دکتر اهد اور، متخصص غدد در دانشگاه بریتیش کلمبیا، این دارو ابزاری جدید و ارزشمند برای جلوگیری از بیماری‌های کلیوی در بیماران دیابتی است و گام مهمی در بهبود کیفیت زندگی این افراد محسوب می‌شود.

وزارت بهداشت کانادا اعلام کرد که تایید اوزمپیک به منظور کاهش خطر کاهش پایدار عملکرد کلیه، بیماری کلیوی مرحله نهایی و مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی در افراد بزرگسال مبتلا به دیابت نوع ۲ و بیماری مزمن کلیوی صادر شده است.

نظرات بینندگان