کد خبر: ۳۶۴۸۰۶
تاریخ انتشار: ۱۶:۱۲ - ۰۷ مرداد ۱۴۰۴ - 2025July 29

خوراکی‌هایی برای جوان ماندن مغز

الهام اختری، برای حفظ سلامت مغز و پیشگیری از بیماری‌های مرتبط با آن، برای کارکرد بهینه مغز، مصرف آجیل‌ها، سبزیجات و غلات را در برنامه غذایی خود بگنجانید.

شفاآنلاین»سلامت» یک متخصص طب ایرانی فهرستی از مواد غذایی مفید برای تقویت حافظه، پیشگیری از بیماری‌های مغزی و بهبود عملکرد شناختی ارائه داد.

به گزارش شفاآنلاین: الهام اختری، با اشاره به اهمیت تغذیه مناسب در حفظ سلامت مغز و پیشگیری از بیماری‌های مرتبط با آن، اظهار داشت: برای کارکرد بهینه مغز، مصرف آجیل‌ها، سبزیجات و غلات را در برنامه غذایی خود بگنجانید.

آجیل‌ها و دانه‌ها

به گفته اختری، مصرف روزانه آجیل‌هایی مانند گردو، بادام درختی، فندق و دانه کدو، به دلیل دارا بودن اسیدهای چرب امگا ۳ و آنتی‌اکسیدان‌ها، نقش مهمی در تقویت حافظه و بهبود عملکرد مغز ایفا می‌کند.

پروتئین‌های مفید

این متخصص طب ایرانی، زرده تخم‌مرغ و ماهی‌های چرب مانند سالمون و ماهی تن را به عنوان منابع غنی از پروتئین و اسیدهای چرب ضروری برای سلامت مغز معرفی کرد.

سبزیجات و میوه‌ها

اختری مصرف سبزیجاتی مانند کلم پیچ، کلم بروکسل و بروکلی را به دلیل داشتن ویتامین‌ها و مواد معدنی فراوان، برای تقویت عملکرد مغز توصیه کرد.
وی همچنین؛ بر مصرف خانواده توت‌ها (توت سیاه، توت سفید، تمشک، شاتوت) و آووکادو به عنوان منابع غنی از آنتی‌اکسیدان‌ها و چربی‌های سالم برای حفظ سلامت مغز تأکید کرد.

روغن‌ها و غلات

به گفته اختری، روغن زیتون جایگزین مناسبی برای روغن سویا و روغن ذرت است و مصرف غلات کامل نیز می‌تواند به تقویت مغز کمک کند.

شکلات تلخ

این متخصص طب ایرانی مصرف شکلات تلخ به میزان کم (حدود ۵ گرم در روز) را به دلیل داشتن آنتی‌اکسیدان‌ها و فلاونوئیدها، برای بهبود عملکرد مغز مفید دانست.

ممنوعه‌ها

اختری با تأکید بر پرهیز از مصرف غذاهای فرآوری‌شده و حاوی آرد سفید، اظهار داشت: خوراکی‌هایی مانند ماکارونی، لازانیا، نان و شیرینی که از آرد سفید تهیه شده‌اند، برای سلامت پوست و مغز مضر هستند.

اختری در ادامه، مصرف زیتون همراه با غذا و نوشیدن دم‌نوش کاکوتی بعد از غذا را به منظور تسریع فرآیند هضم و بهبود جذب مواد مغذی توصیه کرد.

وی همچنین در پایان بر پرهیز از مصرف ماست، دوغ و نوشابه همراه با غذا تأکید کرد و گفت: این توصیه‌ها برای افراد مبتلا به پارکینسون، آلزایمر، صرع مقاوم به درمان و صرع در حال درمان نیز مفید است و می‌تواند به بهبود کیفیت زندگی آن‌ها کمک کند.

برچسب ها: آجیل
نظرات بینندگان