شفاآنلاین»سلامت» عضو کمیسیون هوش مصنوعی و علوم داده نظام صنفی رایانهای استان تهران، از طراحی یکی از نخستین زیرساختهای بینالمللی هوش مصنوعی در حوزه سلامت خبر داد و گفت: این زیرساخت با قابلیت تعامل به ۱۲ زبان زنده دنیا، امکان خدمترسانی به بیش از پنج میلیارد انسان را فراهم میکند.
به گزارش شفاآنلاین: حسین مستخدمین حسینی، عضو کمیسیون هوش مصنوعی و علوم داده نظام صنفی رایانهای استان تهران، با اعلام این خبر افزود: فعالیت ما از سال ۱۴۰۳ با طراحی مدلهای تشخیصی بیماری آغاز شد. نخستین مدل برای تشخیص بیماری اماس از روی MRI مغز بود که در مسابقات بنیاد نخبگان اصفهان جزو شرکتهای برتر قرار گرفت. همین موفقیت نقطهی شروعی برای توسعهی مدلهای دیگر شد.
وی با اشاره به گستره وسیع کاربردهای این فناوری در حوزه سلامت،افزود: تا امروز حدود ۱۵ مدل تشخیصی از جمله تشخیص آسیبهای زانو، تومور مغزی، تومور کبد، پلی روده بزرگ، ماموگرافی، شبکیه چشم، سن استخوان از روی رادیولوژی و پردازش آزمایشهای خون را طراحی کردهایم.
مستخدمین حسینی با تاکید بر اینکه این پلتفرم به عنوان دستیار پزشکان عمل میکند، گفت: دقت مدلهای ما بین ۹۰ تا ۹۷ درصد است و هدف ما افزایش سرعت و دقت تشخیص توسط پزشکان است. ما این زیرساخت را برای استفاده مستقیم توسط عموم مردم طراحی نکردهایم، بلکه به دنبال ایجاد یک ابزار کمکی برای پزشکان هستیم. وی ادامه داد: ما فقط از پردازش تصویر استفاده نکردهایم، بلکه از بخشهای دیگر هوش مصنوعی نیز بهره بردهایم؛ از جمله سیستمهای پیشنهاددهنده که به بیمار توصیه میکنند پس از تشخیص بیماری چه اقداماتی انجام دهد و به چه پزشکی مراجعه کند.
مستخدمین حسینی با معرفی پلتفرم «ویرامد» اظهار داشت: زیرساخت طراحیشده با نام تجاری ویرامد، شامل خدمات نوبتدهی، مشاوره برخط صوتی، تصویری و متنی، گردشگری سلامت، فروش تجهیزات پزشکی و سیستمهای توصیهگر درمانی است. این پلتفرم در حال مذاکره با بیمارستانها برای راهاندازی رسمی در پاییز است.
وی تأکید کرد: این زیرساخت برای استفاده مستقیم عموم طراحی نشده، بلکه به عنوان دستیار پزشک عمل میکند تا دقت و سرعت تشخیص را ارتقا دهد. هدف ما توسعه این زیرساخت به بیش از ۱۰۰ مدل تشخیصی و ارائه خدمات گستردهتر به مردم عزیز کشورمان و جامعه جهانی است.
عضو کمیسیون هوش مصنوعی و علوم داده نظام صنفی رایانهای استان تهران در پایان، ضمن قدردانی از تیم توسعهدهنده و همکاران پروژه، ابراز امیدواری کرد: این سامانه بتواند گامی مؤثر در ارتقای سلامت عمومی و تحول دیجیتال در حوزه پزشکی کشور باشد.