کد خبر: ۳۶۴۰۵۷
تاریخ انتشار: ۱۲:۰۰ - ۲۴ تير ۱۴۰۴ - 2025July 15

افزایش نگرانی‌ها درباره نظارت ضعیف بر داروهای وارداتی به کانادا

بررسی داده‌های جدید به‌دست‌آمده از وزارت بهداشت کانادا نشان می‌دهد که ۸۵ درصد از بازرسی‌های صورت‌گرفته از تأسیسات تولید دارو که بازار دارویی کانادا را تأمین می‌کنند، توسط نهادهای بین‌المللی انجام شده است، نه مستقیماً توسط نهادهای کانادایی.

شفاآنلاین»سلامت» با وجود پیچیدگی زنجیره تأمین جهانی دارو، اتکا به نهادهای خارجی اجتناب‌ناپذیر است. اما ایالات متحده که ۷۰ درصد از این بازرسی‌ها را انجام می‌دهد، همچنان با عقب‌ماندگی‌های ناشی از همه‌گیری کرونا در انجام بازرسی‌های دوره‌ای مواجه است. 

به گزارش شفاآنلاین: کارشناسان هشدار داده‌اند که کاهش نظارت می‌تواند منجر به ورود داروهای بی‌کیفیت، ناکارآمد یا حتی سمی به بازار شود. از جمله موارد گذشته، می‌توان به فراخوان قطره چشم آلوده ساخت هند در سال ۲۰۲۳ و آلودگی داروی رقیق‌کننده خون ساخت چین در سال ۲۰۰۷ اشاره کرد که به مرگ و نابینایی بیماران انجامید.

در سال گذشته، وزارت بهداشت کانادا فقط ۴۷ بازرسی میدانی خارجی انجام داده و برای بیش از ۲۰۰۰ مورد دیگر به داده‌های ارائه‌شده از سوی نهادهایی مانند FDA آمریکا اتکا کرده است.

به گفته کارشناسان، تولیدکنندگان داروهای ژنریک که تحت فشار شدید برای کاهش هزینه‌ها هستند، بیشترین ریسک را دارند. این در حالی است که داروهای ژنریک بیش از ۷۵ درصد نسخه‌های دارویی در کانادا را تشکیل می‌دهند.

وزارت بهداشت کانادا تأکید دارد که برای تأمین امنیت دارویی کشور در حال پایش مداوم روندهای جهانی و به‌روزرسانی استانداردهای نظارتی خود است و در صورت مشاهده خلأ در بازرسی‌ها، تیم‌های کانادایی وارد عمل خواهند شد. با این‌حال، کارشناسان نسبت به دوام اتکای بیش‌ازحد به نهادهای خارجی ابراز تردید کرده‌اند.

نظرات بینندگان