شفاآنلاین»سلامت» سالانه حدود ۴۵ هزار نفر در ایران به دلایلِ منتشب به آلودگی هوا جان خود را از دست میدهند و ۷۰۰۰ تا ۹۰۰۰ مورد از این مرگومیرها مربوط به ساکنان تهران است. آلودگی هوا چهارمین علت مرگ زودرس در دنیا است و طبق آمارهای جهانی از هر ۱۰ مرگ کودکان، یک مورد مربوط به آلودگی هوا است. از آنجا که کودکان یکی از آسیبپذیرترین گروهها هستند و توانایی مراقبت از خود را ندارند، والدین در روزهای آلوده باید بیشتر مراقب آنها باشند و تصور نکنند که در روزهای تابستان اصلا آلودگی وجود ندارد و کودکشان کاملا ایمن است.
به گزارش شفاآنلاین: کودکان به دلیل داشتن قد کوتاهتر به سطح زمین نزدیکتر هستند و بنابراین هوای آلوده را بیشتر تنفس میکنند. موضوع این است که غلظت برخی از آلایندهها مانند ذرات معلق در سطح زمین بیشتر است. این آلودگی برای همه افراد ضرر دارد اما برای کودکان ضرر بیشتری دارد. نکته مهم دیگر درباره رشد ریه آنها است. ریه کودکان در حال رشد است و تماس با عوامل الاینده میتواند رشد و سلامت ریه انها را مختل کند. بچهها به دلیل داشتن قد کوتاه، وزن کمتر، تعداد تنفسهای بیشتر و سریعتر و داشتن فعالیت بدنی و جنبوجوش بیشتر در فضای باز، میزان تماسشان با آلایندهها و آلرژنهای محیطی بیشتر است. به همین دلیل بیشتر از بزرگسالان در معرض آسیبها و عوارض ناشی از آلودگی هوا هستند.
پیگیری روزانه شاخص کیفیت هوا از منابع رسمی مانند سامانه پایش شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، همراهی با توصیههای اورژانس و وزارت بهداشت و پرهیز از بیتوجهی به علائم هشداردهنده، راهکارهایی ساده اما مؤثر برای عبور از روزهای خاکستری پایتخت هستند. در شرایطی که کیفیت هوا از حد مجاز فراتر میرود، مراقبت از گروههای حساس، نه فقط یک توصیه، بلکه یک ضرورت است.
در کنار آلودگی هوا، گرمازدگی هم میتواند سلامت شهروندان را تهدید کند. بنابراین لازم است افراد به خصوص افراد آسیبپذیر یا همان گروهاهی حساس در معرض مستقیم آفتاب قرار نگیرند، در صورت قرار گرفتن حتما پوشش مناسب داشته باشند و به طور منظم مایعات مصرف کنند و اصلا بدون همراه داشتن مایعات، پای خود را از خانه بیرون نگذارند.
/ فوق تخصص بیماریهای ریه کودکان