شفاآنلاین»سلامت» مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل، با اشاره به اهمیت هوا به عنوان یکی از شش اصل مهم سبک زندگی، بیان کرد: کیفیت هوا به طور مستقیم بر سلامت بدن تأثیر میگذارد. لذا قرار گرفتن در معرض هوای آلوده میتواند زمینهساز ابتلاء به بیماریهای قلبی، ریوی و بروز مشکلاتی چون سردرد، خستگی، و حتی اختلال در تمرکز شود. بنابراین رعایت توصیههای بهداشتی و تغذیهای و اصلاح الگوی زندگی در زمان آلودگی هوا از اهمیت بالایی برخوردار است.
به گزارش شفاآنلاین: نفیسه حسینی یکتا، از جمله عوارض آلودگی هوا، به خشکی پوست، سردرد، عطسه، آبریزش بینی، بیقراری، تپش قلب، افت تمرکز، کاهش حافظه و افسردگی اشاره کرد و هشدار داد افرادی مانند سالمندان، بانوان باردار، کودکان، بیماران زمینهای و افراد دارای ضعف ایمنی، هنگام افزایش آلودگی تا حد ممکن از منزل خارج نشوند.
حسینی یکتا با تأکید بر اینکه اصلاح سبک زندگی میتواند شدت آسیبها را کاهش دهد، افزود: در این شرایط بهتر است دستگاه گوارش را تقویت و از خوردن غذاهای سنگین، چرب و غلیظ (مانند گوشت گاو، بادمجان، فرآوردههای گوشتی، کنسروها، ماکارونی و لازانیا) پرهیز شود و به جای آن غذاهای سبک میل گردد؛ همچنین از پرخوری و درهم خوری باید اجتناب شود.
وی مصرف سوپ جو با سبزیجاتی مانند پیازچه، گشنیز، شوید، ریحان، اسفناج و شلغم و سالاد کاهو با هویج، روغن زیتون و آبلیمو یا آب نارنج طبیعی را پیشنهاد و توصیه کرد برای رفع یبوست و کاهش جذب سموم هوا از این مواد غذایی استفاده شود.
مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل، مصرف سیب، انار، لیمو و مغزهایی مانند گردو، بادام شیرین و فندق را برای دفع سموم از بدن مفید دانست و افزود: رایحههای خوش مثل لیمو، پرتقال و سیب و نیز جوشاندن ترکیب آب با گلاب یا سرکه برای پاکسازی فضای خانه مؤثر است.
وی بر اهمیت مصرف زیاد مایعات به ویژه برای افراد با مزاج خشک تأکید کرد و گفت: نوشیدن آب، شیر و آبمیوههای طبیعی مانند آب سیب، پرتقال، لیموشیرین و هویج در دفع سموم کمک کننده است.
حسینی یکتا خواب کافی، تغذیه مناسب و پرهیز از ورزش سنگین بهویژه در فضای باز هنگام آلودگی هوا را ضروری دانست و افزود: بیماران ریوی-تنفسی میتوانند از مخلوط آب، عسل و لیموترش تازه یا بخور آب برای بهبود تنفس بهره ببرند. همچنین شستوشوی دهان و حلق با آبنمک ولرم کمشور پس از بازگشت به منزل، استفاده از ماسک در هوای آلوده، دوری از سیگار و قلیان و بهرهگیری از طبیعت در تعطیلات آخر هفته از دیگر توصیههای طب ایرانی است.