شفاآنلاین»عمومی» ماه محرم فرارسیده است و شاهد برگزاری مراسمهای عزاداری در مساجد، هیئتها، حسینیهها و... هستیم. به این مناسبت، معاونت بهداشت وزارت بهداشت، دستورالعملهای جامع بهداشت محیط در ایام سوگواری محرم و صفر را منتشر کرده است.
به گزارش شفاآنلاین: البته این دستورالعمل مفصل است و شامل همه موارد میشود. مهمترین نکتههای این دستورالعمل را در ادامه بخوانید:
باید هرگونه پخت وپز در مکانهایی با شرایط بهداشتی صورت پذیرد.
همه افراد درگیر در توزیع آب و غذا باید دارای کارت بهداشت باشند و رعایت بهداشت فردی هنگام ارائه خدمت ضروری است.
مواد خام مصرفی باید سالم و بهداشتی باشد و ترجیحا از موادغذایی بستهبندی شده که مورد تأیید وزارت متبوع است استفاده شود.
از فرآوردههای خام دامی با کشتار مجاز یا بستهبندی شده استفاده شود.
ذبح و قربانی مقابل هیئتها انجام نشود.
از نمکهای بستهبندی یددار تصفیهشده دارای مجوز ساخت از سازمان غذا و دارو در تهیه و پخت غذا استفاده شود.
در تهیه غذا از روغنهای دارای مجوز و با ترانس پایین استفاده شود.
از ظروف مناسب در آشپزی استفاده شود.
از نگهداری مواد غذایی پختهشده در دمای محیط بهمدت طولانی (حداکثر 2ساعت) خودداری شود.
از بستهبندی غذا بیش از 2ساعت قبل از مصرف خودداری شود.
از نگهداری مواد غذایی خام و پخته شده در مجاورت هم در داخل یخچال یا سردخانه خودداری شود.
از آب آشامیدنی سالم استفاده شود.
از ظروف یکبارمصرف مناسب دارای مجوز استفاده شود.
از ظروف پلیاستایرنی (ظروف پلاستیکی شفاف و نازک) در توزیع نوشیدنی گرم و غذای پخته شده استفاده نشود.
از توزیع آب، شربت یا شیر فاقد بسته بندی بین دستههای عزاداری یا در مراسم جدا خودداری شود.
ضمن رعایت نظافت، شستوشو و گندزدایی مستمر سرویسهای بهداشتی نسبت به نصب سیستم لولهکشی مایع دستشویی یا نصب جای مایع دستشویی اقدام شود.
پسماندهای تولید شده بهصورت بهداشتی جمعآوری و دفع شود.