کد خبر: ۳۶۲۳۲۳
تاریخ انتشار: ۱۵:۰۰ - ۱۸ خرداد ۱۴۰۴ - 2025June 08

کمبود آزمایشگاه جامع مواد غذایی در کشور

رئیس شبکه آزمایشگاهی کشور با اشاره به اهمیت ایمنی و سلامت مواد غذایی از فعالیت ۱۴۰ آزمایشگاه معتبر در حوزه غذا خبر داد.

شفاانلاین»سلامت  رئیس شبکه آزمایشگاهی کشورروز یکشنبه در همایش علمی روز جهانی غذا که در ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد، اظهار کرد: اکنون حدود ۲ هزار مجموعه آزمایشگاهی در ۱۷۸ شهر فعالیت دارند و در سال ۱۴۰۳ در شبکه آزمایشگاهی کشور بیش از سه میلیون خدمت ثبت شده است.

به گزارش شفاآنلاین  امیر یونسیان با بیان اینکه بر اساس تاکیدهای برنامه هفتم پیشرفت، حمایت از اقتصاد دانش بنیان در اولویت قرار دارد، افزود: در این راستا، معاونت علمی ریاست جمهوری یکی از اهرم‌ها و بازوهای اجرایی دولت در بخش حمایت از اکوسیستم فناوری نوآوری و دانشمندان کشور است.

یونسیان با اشاره به قدمت بیش از ۲ دهه شبکه آزمایشگاهی کشور، گفت: یکی از دغدغه‌ها در حوزه علوم آزمایشگاهی، ایمنی غذا و سلامت است و در این زمینه برای سال ۱۴۰۴ برنامه‌هایی در دست تدوین و اجرا داریم.

لزوم به‌روزرسانی دانش و مهارت‌ها در زمینه ایمنی غذا

رییس دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز در این همایش اظهار کرد: ایمنی غذا در حفظ سلامت افراد نقش مهمی ایفا می‌کند و با توجه به تغییرات سریع در الگوی مصرف، تولید و توزیع مواد غذایی، سبک زندگی، واردات و صادرات مواد غذایی، بهره‌گیری از فناوری‌های نوین در زمینه تولید و بسته بندی مواد غذایی، نه تنها ضرورت دارد که به طور مستمر دانش و مهارت‌های خود را به‌روز کنیم بلکه به بررسی چالش و فرصت‌های جدید بپردازیم.

جواد رفیع نژاد افزود: فعالیت های علمی و پژوهشی باید به ارتقای سطح استانداردها و ترویج ایمنی مواد غذایی کمک کند و باید در تمامی سطوح علمی، اجرایی و فرهنگی به ایمنی مواد غذایی توجه ویژه‌ داشته باشیم و تولیدکنندگان و توزیع کنندگان صنایع غذایی مورد حمایت قرار گیرند.

کمبود آزمایشگاه جامع مواد غذایی در کشور

معاون برنامه‌ریزی و مدیریت منابع سازمانی شیلات ایران نیز در بخش دیگری از این همایش با اشاره به مشکلات آزمایشگاهی در حوزه مواد غذایی اظهار کرد: اکنون کمبود آزمایشگاه جامع مواد غذایی در کشور وجود دارد و آزمایشگاهی که استانداردهای اوراسیا و اتحادیه اروپا را برای تایید مواد غذایی داشته باشد؛ نداریم.

عیسی گلشاهی افزود: در برخی موارد برای رفع مشکل باید نمونه‌های آزمایشگاهی را به سایر کشورها از جمله فرانسه یا ترکیه ارسال کنیم و بعد از آزمایش محصول را صادر کنیم و بر مبنای همین مشکل، اکنون ماهی قزل‌آلا که در حجم انبوه در سایت‌های متعدد تولید می‌شود؛ قابلیت صادرات به کشورهای عضو اتحادیه اروپا را ندارد.

وی بر لزوم همکاری سازمان شیلات، سازمان دامپزشکی، سازمان غذا و دارو و آزمایشگاه مرجعی ساماندهی به وضعیت آزمایشگاه جامع مواد غذایی در کشور تاکید کرد.

معاون برنامه ریزی و مدیریت منابع سازمانی شیلات ایران ادامه داد: اکنون با روسیه توافق شده است که چند آزمایشگاه در ایران و چند آزمایشگاه مواد غذایی در روسیه به عنوان کریدور سبز در نظر گرفته شود تا بتوانیم صادرات محصولات ایرانی به روسیه را داشته باشیم.

به گفته گلشاهی، اگر در مسیر ایجاد آزمایشگاه مرجع گام برداریم، می‌توانیم بازار کشورهای عضو اتحادیه اروپا و اوراسیا را به عنوان بازار خوب برای عرضه محصولات ایرانی در نظر بگیریم.

بر اساس این گزارش، در این همایش تفاهم‌نامه‌ای میان دانشگاه علوم پزشکی تهران، سازمان غذا و دارو و صنایع غذایی کشور با هدف هم‌افزایی و پیوند میان دانش، سیاست‌گذاری و صنعت امضا شد.

برچسب ها: موادغذایی
نظرات بینندگان