شفاانلاین»سلامترزیدنت های پوست و مو سراسر کشور در اعتراض به تشکیل مجدد کمیسیون صلاحیت غیرقانونی، روز شنبه ۳ خرداد از حضور در بخشهای آموزشی و درمانی به جز ویزیت بیماران اورژانسی اجتناب کردند.
به گزارش شفاآنلاین مطالبهی این رزیدنت ها در اعتراض به تشکیل مجدد کمیسیون تعیین صلاحیت شیوه نامه سال ۱۳۹۸ است که در دولت قبل به دلیل وجود ایرادات قانونی و تعارض منافع به درستی لغو شده بود و هم اکنون وزارت بهداشت در اقدامی مشکوک به دنبال احیای آن است.
در سال های گذشته، تعیین صلاحیتهای حرفهای رشته های علوم پزشکی بر اساس توانمندیها و وظایف هر رشته، در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی صورت می گرفت و به عبارتی این امر مهم حاکمیتی در اختیار حاکمیت و تولیت بهداشت و درمان کشور بود و نظام پزشکی نقش مشورتی در این مورد داشت.
اما با فشار سازمان نظام پزشکی در ماه های اخیر، این سازمان غیردولتی و صنفی قصد دارد با فعال کردن مجدد کمیسیون صلاحیت شیوه نامه سال ۱۳۹۸، مجددا نقش نظام پزشکی را در تعیین صلاحیت رشتههای علوم پزشکی پررنگ نماید. دبیرخانه و شورای معین این کمیسیون در سازمان نظام پزشکی قرار دارد و سه نفر از اعضای هیئت تصویب کننده آن نیز از اعضای سازمان نظام پزشکی هستند. این در حالی است که سازمان نظام پزشکی بر طبق قوانین کشور حقی در تعیین صلاحیت رشته ها ندارد و جایگاهی صرفا مشورتی داشته و حق تصمیم گیری در امور حاکمیتی و تصویب قوانین را ندارد.
همچنین سازمان نظام پزشکی طبق گزارش سازمان پژوهش های مجلس شورای اسلامی سازمانی پر ایراد و دارای تعارض منافع و در تسلط یک گروه پزشکی ذکر گردیده و بنابراین جانبداری صنفی به نفع یک گروه خاص در این سازمان به روشنی دیده می شود.
مطابق قانون، متولی نظام سلامت و مسئول آموزش پزشکان در حیطه های مختلف، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است. و سازمان نظام پزشکی که سازمانی صنفی و غیردولتی است، شایستگی علمی و بی طرفی لازم برای تعیین صلاحیت حیطه های تخصصی پزشکی و پیراپزشکی را ندارد.
در سالهای گذشته نیز همواره این انتقاد به سازمان نظام پزشکی وارد بوده که در راستای مقابله با گرایش رو به رشد برای انجام اعمال زیبایی غیرضروری که مافیای کلینیکهای زیبایی و شرکت های فروش تجهیزات مرتبط با زیبایی از آن سود می برند اقدامی نداشته و به جای فراهم سازی شرایط معیشتی بهتر برای حضور پزشکان عمومی در مراکز درمانی و اورژانسهای مناطق محروم و رفع کمبود پزشک این مناطق، باعث تشویق این پزشکان به مداخله در اعمال پوست و زیبایی به جای ارائه خدمات درمانی بوده است که کمکی به بهبود وضعیت سلامت جامعه نمی کند.
در صورت احیای این کمیسیون، با وجود ایرادات و تعارض منافع واضح موجود در آن، این دست درازی به حیطه تخصصی رشتهی پوست محدود نخواهد ماند و ممکن است در آینده بر اساس منافع صنفی، اجازه انجام اقدامات درمانی و پروسیجرهای تخصصی مربوط به رشته های تخصصی مختلف به افرادی که از مسیر دورهی رزیدنتی آموزش تخصصی لازم برای انجام این اعمال را ندیده اند، تقدیم شود و این باعث خدشه به جایگاه آموزش پزشکی تخصصی کشور و بیرغبت شدن دانشجویان پزشکی عمومی برای ادامه تحصیل در دوره های تخصصی می گردد و در نهایت به ضرر نظام سلامت تمام خواهد شد.
بر این اساس دانشجویان تخصص پوست و مو کشور برای دفاع از حیطه های علمی و تخصصی رشته خود و مقابله با این تعارض منافع و جانبداری صنفی و در تلاش برای مقابله با بازگشت این کمیسیون غیرقانونی که حتی رای دیوان عدالت اداری بر علیه آن وجود دارد، اعتراض خود را اعلام کرده اند و عنوان نمودند که تا زمان لغو این اقدمات به تحصن خود ادامه می دهند.