کد خبر: ۳۶۱۵۹۵
تاریخ انتشار: ۱۱:۲۴ - ۰۴ خرداد ۱۴۰۴ - 2025May 25

آخرین آمار مبتلایان ایدز در ایران

دارو‌های ویروس HIV در داروخانه‌ها موجود نیست و در مراکز مشاوره بیماری‌های رفتاری موجود است و از طریق وزارتخانه در اختیارشان قرار می‌گیرد.

شفاانلاین»سلامت رئیس مرکز تحقیقات ایدز با بیان اینکه هنوز واکسن مؤثری برای ویروس HIV ساخته نشده است، گفت: کلی کار‌های تحقیقاتی و پژوهشی در جا‌های مختلف دنیا انجام می‌شود تا یک واکسن مؤثر برای ویروس ساخته شود، ولی هنوز نه در ایران و نه در هیچ جای دیگر دنیا ساخته نشده است. در مورد داروها، به محض اینکه تشخیص داده می‌شود که فرد مبتلا به HIV است، دو قرص خوراکی وجود دارد.

به گزارش شفاآنلاین رئیس مرکز تحقیقات ایدز ایران گفت: دارو‌های ویروس HIV در داروخانه‌ها موجود نیست و در مراکز مشاوره بیماری‌های رفتاری موجود است و از طریق وزارتخانه در اختیارشان قرار می‌گیرد. اکثر دارو‌ها ایرانی هستند، اما دارو‌های خارجی هم وجود دارد.

 «لادن عباسیان» رئیس مرکز تحقیقات ایدز ایران در گفت‌وگویی در خصوص بیماران مبتلا به HIV در کشور گفت: طبق آخرین آمار سال گذشته، میزان تعداد بیمارانی که شناسایی شده‌اند، حدود ۲۵ هزار نفر بودند و تعداد بیمارانی که تخمین زده می‌شود، مبتلا به HIV باشند ۴۵ هزار نفر است؛ یعنی بیش از ۵۰ درصد بیمارانی که تخمین زده می‌شود، مبتلا به HIV هستند را شناسایی کرده‌ایم، اما وقتی که بیماران شناسایی می‌شوند، معمولاً با توجه به برنامه‌های کنترل HIV، برنامه‌های موفقی در ایران هستند، این بیماران مراجعه می‌کنند و به مراکز ارجاع می‌شوند و تحت درمان قرار می‌گیرند و بار ویروسی‌شان به صفر می‌رسد.

وی افزود: در حال حاضر مهم‌ترین معضل، فاصله بین تخمین و میزان موارد بیمارانی است که شناسایی شده‌اند. این فاصله، به‌خصوص در مردانی که رفتار‌های جنسی پرخطر دارند، بیشتر است. طبق آخرین آمار سال گذشته، موارد جدیدی که شناسایی شدند، ۷۳ درصدشان بین سنین ۲۰ تا ۴۵ سال بودند. نکته دیگر اینکه اگر یک آمار کلی بخواهیم از بیمارانی که اکنون مبتلا هستند، ارائه دهیم، اکثرشان کسانی هستند که پیش از این سابقه اعتیاد تزریق داشتند، ولی طبق آخرین آمار سال گذشته، مواردی که جدید شناسایی شده‌اند، ۶۵ درصد کسانی بودند که از طریق رفتار جنسی پرخطر مبتلا شده‌اند.

عباسیان خاطرنشان کرد: فردی که مبتلا به ویروس HIV می‌شود، ممکن است حتی تا ۱۰ سال هیچ علامتی نداشته باشد، لذا اگر کسی تصور می‌کند که رفتارپرخطر داشته است به رغم اینکه علامتی ندارد، توصیه می‌شود به مراکز مشاوره بیماری‌های رفتاری مراجعه کند و تست انجام دهند و حدود ۳۰۰ مرکز مشاوره بیماری‌های رفتاری در سراسر کشور وجود دارد، علتی که افراد مراجعه نمی‌کنند، یکی این است که آگاهی ندارند و تصور می‌کنند بی‌علامت هستند و نمی‌دانند که راه‌های انتقال چیست؟

رئیس مرکز تحقیقات ایدز با بیان اینکه نکته مهم دیگر به ویژه در آقایان که رفتار‌های پرخطر دارند، گاهی ترس است، گفت: آنها تصور می‌کنند که اگر به مراکز مراجعه کنند و تست بدهند، شناسایی می‌شوند. متأسفانه HIV هنوز یک بار انگ اجتماعی زیادی در جامعه دارد. اما نکته مهم این است که در این مراکز مشاوره، عملاً تست به صورت محرمانه انجام می‌شود. یعنی حتی فرد می‌تواند اسمش را نگوید و کد ملی‌اش را هم ندهد و فقط تست بدهد.

برچسب ها: ایدز
نظرات بینندگان