کد خبر: ۳۶۱۴۶۲
تاریخ انتشار: ۱۸:۳۶ - ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ - 2025May 21

تابستان داغ و بی باران در راه ایران

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا، در خصوص وضعیت بارش‌ها تاکنون، می‌گوید: میزان بارش‌ها و عددی که تا حالا در این باره به ثبت رسیده است، وضعیت خوبی را نشان نمی‌دهد

شفاانلاین»عمومی رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا گفت: ما از ابتدای سال زراعی و آبی (از اول مهرماه سال ۱۴۰۳) تا به امروز تنها ۱۳۰/۷ میلی‌متر بارش داشتیم و این در حالی است که متوسط بلندمدت در همین بازه زمانی چیزی حدود ۲۱۶/۷ میلی‌متر بوده است؛ به عبارت دیگر ما از ابتدای سال زراعی تا امروز چیزی در حدود ۳۹/۷ درصد کمبود بارش داشته‌ایم. 

به گزارش شفاآنلاین رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا می‌گوید: طی روزهای آینده بارش خاصی در کشور وجود ندارد؛ از روز شنبه سوم خردادماه یک سامانه بارشی به کشور وارد می‌شود و استان‌های نوارشمالی کشور مثل آذرباییجان غربی، آذرباییجان شرقی، اردبیل، زنجان، استان‌های ساحلی دریای خزر، تهران، قزوین، قم و خراسان شمالی را در بر خواهد گرفت. 
مناطق جنوبی کشور مثل نقاط مختلف خوزستان تا اینجای فصل بهار گرمترین نقاط کشور بوده‌اند. 

صادق ضیاییان، رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا، در خصوص وضعیت بارش‌ها تاکنون، می‌گوید: میزان بارش‌ها و عددی که تا حالا در این باره به ثبت رسیده است، وضعیت خوبی را نشان نمی‌دهد 

او می‌گوید: ما از ابتدای سال زراعی و آبی (از اول مهرماه سال ۱۴۰۳) تا به امروز تنها ۱۳۰/۷ میلی‌متر بارش داشتیم و این در حالی است که متوسط بلندمدت در همین بازه زمانی چیزی حدود ۲۱۶/۷ میلی‌متر بوده است؛ به عبارت دیگر ما از ابتدای سال زراعی تا امروز چیزی در حدود ۳۹/۷ درصد کمبود بارش داشته‌ایم. 

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا می‌افزاید: متاسفانه فصل بهار امسال هم به لحاظ بارشی، فصل خوبی برای ما نبود؛ از ابتدای بهار تا الان میانگین بارش‌ها در کشور ۳۱ میلی‌متر بوده و میانگین بلندمدت این بازه زمانی حدود ۵۴/۸ میلی‌متر بوده است و با این اوصاف ۴۳/۴ درصد کاهش بارش داشته‌ایم. 

پیش‌بینی ما برای فصل تابستان سال جاری این است که تابستان گرمتری را پیش رو داریم و البته دمای هوا در مناطق مختلف متفاوت است ولی بین ۱ تا ۲/۵ درجه در سایر نقاط کشور دمای گرمتری را نسبت به بلندمدت تجربه خواهیم کرد. 

ضیاییان معتقد است: از ابتدای ماه اردیبهشت تاکنون ۷/۹ میلی‌متر بارش داشتیم و میزان بارش‌ها در میانگین بلندمدت در همین بازه زمانی ۱۸/۵ میلی‌متر بوده است و بارش‌ها ۵۷/۵ درصد کاهش بارش داشته‌ایم. 

 

او می‌گوید: طی روزهای آینده بارش خاصی در کشور وجود ندارد؛ از روز شنبه سوم خردادماه یک سامانه بارشی به کشور وارد می‌شود و استان‌های نوارشمالی کشور مثل آذرباییجان غربی، آذرباییجان شرقی، اردبیل، زنجان، استان‌های ساحلی دریای خزر، تهران، قزوین، قم و خراسان شمالی را در بر خواهد گرفت. 

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا، می‌گوید: طی هفته پیش رو علی رغم اینکه بارش‌هایی را هم خواهیم داشت ولی متاسفانه کم‌بارشی همچنان در اغلب مناطق کشور حاکم خواهد بود و تا پایان خرداد وضعیت بارشی در کشور به همین شکل یعنی کم‌بارش خواهد بود. 

ضیاییان می‌گوید: منظور از کم‌بارشی این نیست که کلا بارش نداشته باشیم ولی بارش‌هایی هم که رخ می‌دهد کمتر از آن چیزی است که باید طبق طبیعت فصل بهار وجود داشته باشد و با این وضعیت، به احتمال خیلی زیاد، با یک کم‌بارشی شدیدی سال زراعی جاری با همین وضعیت خاتمه خواهیم داد. 

او می‌گوید: پیش‌بینی ما برای فصل تابستان سال جاری این است که تابستان گرمتری را پیش رو داریم و البته دمای هوا در مناطق مختلف متفاوت است ولی بین ۱ تا ۲/۵ درجه در سایر نقاط کشور دمای گرمتری را نسبت به بلندمدت تجربه خواهیم کرد. 

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا، می‌گوید: مناطق جنوبی کشور مثل نقاط مختلف خوزستان تا اینجای فصل بهار گرمترین نقاط کشور بوده‌اند. 

ضیاییان می‌گوید: طی بیست و چهار ساعت گذشته خنک‌ترین و کمترین دمای ثبت شده، به «میانده» جیرفت دمای صفر درجه و بعد هم «ماه‌نشان» از استان زنجان با دما ° ۱/۲ درجه مربوط است و گرمترین هوا طی همین ۲۴ ساعت گذشته هم به نقطه‌ای بنام «شبانکاره» با °۵۲/۱ در استان بوشهر مربوط بوده است. 

پیش‌بینی ما برای فصل تابستان سال جاری این است که تابستان گرمتری را پیش رو داریم. 

او می‌گوید: دمای ۲۴ ساعت گذشته شهر تهران هم در حداقل دما °۲۴/۵ و در حداکثر دما هم °۳۷/۲ درجه بوده است. 

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا، می‌گوید: از ابتدای سال آبی جاری تهران ۱۲۸/۵ میلی‌متر بارش داشته است و این در حالی است که متوسط بارش‌ها در بلندمدت ۲۴۷ میلی‌متر بوده است و بارش‌ها ۴۸/۱ درصد نسبت به قبل کاهش داشته است. 

ضیاییان می‌گوید: از ابتدای اردیبهشت ماه تاکنون، بارش‌ها در استان تهران، ۲۶/۶ میلی‌متر کاهش داشته است؛ از ابتدای فصل هم تاکنون استان تهران ۴۹/۷ میلی‌متر با کاهش بارش مواجه بوده است.

برچسب ها: تابستان
نظرات بینندگان