شفاانلاین»سلامت مشکل کمبود پرستار در بیمارستانها و مراکز درمانی کشور، روز به روز در حال حادتر شدن است؛ به طوری که زنگ خطر تعطیلی برخی از بخشهای بیمارستانی به گوش میرسد.
به گزارش شفاآنلاین موضوع تعطیلی برخی از بخشهای بیمارستانی به دلیل کمبود نیروی پرستاری را، چند ماه قبل از زبان احمد نجاتیان رئیس کل سازمان نظام پرستاری شنیده بودیم، اما فکر میکردیم یک «هشدار» باشد. در حالی که امروز، وحید اسماعیلی رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری اسلامآباد غرب، عنوان داشته در این شهر با کمبود شدید پرستار مواجه هستند که لاجرم منجر به تعطیلی پنج بخش بیمارستانی شده است.
اسماعیلی گفت: در بخشهای جنرال هر پرستار به طور میانگین در هر شیفت به ۹ بیمار خدمت ارائه میکند که حداقل دو نفر از آنها بد حال هستند.
رئیس هیئت مدیره اسلامآباد غرب افزود: متأسفانه پرستاران جایگاه مستقلی در نظام سلامت ندارند و حتماً باید زیر نظر پزشک فعالیت کنند. بر همین اساس در جایگاههای مدیریتی در نظام سلامت نمیبینیم که از پرستاران استفاده شود.
حالا به نظر میرسد، «هشدار» رئیس کل سازمان نظام پرستاری، تبدیل به یک تهدید برای نظام سلامت کشور شده و زنگ خطر تعطیلی برخی از بخشهای بیمارستانی به صدا در آمده است.
نجاتیان با بیان اینکه سالانه سه تا چهار هزار پرستار بازنشسته میشوند، افزود: حدود ۱۷۰۰ نفر نیز داوطلبانه از کار پرستاری خارج میشوند. با این حساب هر سال بیش از ۵ هزار نفر از حرفه پرستاری خارج میشوند.
این در حالی است که در چهار سال گذشته فقط ۱۰ هزار نفر نیروی پرستاری در وزارت بهداشت استخدام شدهاند.
رئیس کل سازمان نظام پرستاری تاکید کرد: جبران کمبود نیرو وظیفه دولت بوده که نیرو استخدام کند، اما به وظیفه خود عمل نکرده و اکنون بار آن به صورت اضافه کار بر دوش پرستاران افتاده و آسیب آن را مردم میبینند.
در همین حال، عباس عبادی معاون پرستاری وزارت بهداشت، با بیان اینکه حدود ۱۲ هزار پرستار طی ۳ سال گذشته از چرخه خدمت خارج شدهاند، گفت: نسبت پرستار به تخت در کشور مناسب نیست و از نُرم جهانی پایینتر است. همچنین به دلیل اینکه مجوزهای استخدامی سالهای اخیر برای تختهای تازه تأسیس بوده، نسبت پرستار به تخت در کشور تغییر نکرده است.